VW SCIROCCO ONDERSTEL

In hoogte verstelbare verlagingsveren (schroefsets) en betere schokdempers geven de VW Scirocco van 2008 en later een nog beter rijgedrag.

Specifiek bij deze auto’s is de standaard vering enorm te verbeteren, vaak nog meer dan bij de “supercars”. De Scirocco gebruikt een klassieke Mc-Pherson met een dunne 22mm zuigerstang, welke de rem- en zijdelingse krachten opneemt. Deze wordt door Intrax vervangen wordt door een holle “upside-down” poot met maar liefst 40mm diameter. Deze is bijna tien keer stijver. Hierdoor verbetert zowel het comfort als het stuurgedrag. De schokdempers worden vervangen door units met een over een ruim gebied verstelbare demping, zodat iedereen een voor hem (of haar) geschikte instelling kan vinden.

De standaard achterschokdempers hebben geen ingaande demping. Dit is gedaan om het comfort te maximaliseren, maar helpt de wegligging natuurlijk niet. Deze dempers worden door Intrax dan ook vervangen door verstelbare units. Deze geven natuurlijk een nog betere wegligging. Daarnaast bieden ze ook meer comfort dankzij een uitgekiend demping mechanisme en een specifiek voor de Volkswagen Scirocco en de Nederlandse wegen ontwikkelde setting.

De veren zijn korter waardoor de auto optisch mooier komt te staan en het zwaartepunt en het rolcenter naar beneden gaat. Zowel voor als achter is de rijhoogte instelbaar d.m.v. de wartels, waardoor een perfect compromis te vinden is tussen optiek, bochtengedrag en grondspeling. 

Intrax is een Nederlandse fabrikant van hoogstaande veringtechnologie met meer dan 30 jaar intensieve ervaring op het allerhoogste niveau in de racewereld. Intrax ontwerpt en produceert schokdempers, vering en ondersteltechniek voor Formule 1 auto’s, straatauto’s en alles daartussen. In aanvulling op een uitgebreid straat- en competitie programma levert Intrax ook “maatpakken” op ondersteltechniek. Informeer vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.