MEER DAN 40 JAAR SCHOKDEMPER SPECIALIST

Intrax is een Nederlandse fabrikant van hoogstaande demping- en veringtechnologie met meer dan 40 jaar intensieve ervaring op het allerhoogste niveau in verscheidene autosport disciplines. Intrax ontwerpt en produceert schokdempers, vering en ondersteltechniek voor Formule 1 auto’s, straatauto’s, schoorstenen, hijskranen, intern transport banen, nautische doeleinden en alles daartussen. Intrax wordt ook wel dé schokdemper specialist genoemd. Alle schokdempers van Intrax zijn “maatpakken” aangezien iedere set ontworpen wordt aan de hand van de specificaties van de auto/machine/voorwerp en de wensen van de bestuurder/eigenaar/ontwerper, dus nog echt “Custom Made”.

Benieuwd hoe Intrax er van binnen uitziet? Bekijk onderstaande video voor een impressie.

OPGERICHT DOOR HENK THUIS

Met de door Henk Thuis (oprichter van WP suspension en Intrax Suspension) ontworpen vering en schokdempers heeft hij diverse wereldkampioenschappen behaald in diverse disciplines in de motorcross, de motor wegrace, de enduro, mountainbikes en de diverse formule klassen zoals de F3000 en Formule 1. Henk is zelf ook actief als coureur. Hij is in 2008 kampioen geworden bij de “Dutch Supercar Challenge” met een Porsche 997 GT3 die uitgerust is met de “Black Titan 4-way” schokdempers. En is op 75-jarige leeftijd nog steeds actief met de door hemzelf ontworpen race auto.

Tegen het einde van zijn White Power Suspensions periode ontwikkelde de interesse en liefde van Henk voor auto onderstellen steeds meer. De betrokkenheid bij de F1 wereldkampioenschappen van Benetton met Michael Schumacher, gecombineerd met het autoracen dat Henk zelf op dat moment deed, deden Henk besluiten een nieuw bedrijf op te starten dat zich zou gaan concentreren op “high-end” auto ondersteltechniek. De start van “Intrax Suspension” in Volkel is op 1 mei 1994 een feit. Door de gestage groei van Intrax kwam er behoefte aan meer bedrijfsruimte. In januari 2020 is het bedrijf naar een groter, zelf ontworpen bedrijfspand in Oss verhuisd.

Henk Thuis - Winnaar Race

TEAM MET AUTOSPORT DNA

Henk Thuis heeft in november 2015 de sleutel overgedragen aan de huidige eigenaren: Niek van Sambeek, Donald Molenaar, Claudette Sommers en Marcel van Vliet. Zij delen Henks passie voor de autosport.

Niek van Sambeek werkt al sinds 2007 bij Intrax als engineer. Niek is verantwoordelijk voor de techniek en nieuwe ontwikkelingen binnen Intrax. Niek heeft als suspension engineer, met nationale en Europese teams, diverse kampioenschappen behaald.

Donald Molenaar is vanaf 2013 werkzaam bij Intrax en is begonnen op de afdeling Verkoop. Door zijn jarenlange ervaring als autocoureur werd hij vaak ingezet voor het testwerk op het circuit. Hij is verantwoordelijk voor de marketing/verkoop en circuitondersteuning. Donald heeft als autocoureur 9 kampioenschappen op zijn naam staan.

Claudette Sommers heeft samen met Henk Thuis vanaf het begin, 1 mei 1994, het merk Intrax in de markt gezet. Inmiddels is zij verantwoordelijk voor de inkoop, financiën en planning. Claudette organiseerde o.a. de Suzuki Swift Cup en heeft flink wat circuitervaring.

Marcel van Vliet is investeerder en heeft in 2015 de koop van Intrax mogelijk gemaakt. Hij heeft heel veel geracet en was hierdoor ook al jaren bekend met Intrax. Marcel van Vliet nam 10 keer deel aan de Dakar, met auto en vrachtwagen. In 2010 heeft Marcel het podium van de Dakar gehaald.

Niet alleen Niek, Donald, Claudette en Marcel hebben een achtergrond in de autosportwereld. Alle Intrax medewerkers hebben een autosport-DNA en zijn regelmatig op of naast het racecircuit te vinden.

VAN SCHROEFSETS TOT COMPLETE ONDERSTELLEN

Na meer dan 40 jaar intensieve ontwikkelingen is er een breed programma ontwikkeld van schokdempers, in hoogte verstelbare schroefsets, verstelbare schokdempers tot complete auto onderstellen. Natuurlijk kunnen schokdempers ook bij Intrax gemonteerd worden. Dan wordt de auto ook direct uitgelijnd en uitgewogen aan de hand van de ruime autosport ervaring.

Intrax schokdempers worden ook gebruikt in de industrie, zoals bijvoorbeeld bij hijskraancabines, schoorstenen, intern transport en voor nautische doeleinden.

SCHOKDEMPERS VOOR RACE, OFF-ROAD, CROSS, OVALRACING EN STRAAT

Een speciale afdeling van Intrax bouwt op klantenorder complete straat, trackday, race en rally auto’s voor ieder budget en op ieder niveau. Intrax ondersteunt, runt en coördineert diverse raceauto “cups”, off-road races, solar races, autocross competities, oval races enz. Dit allemaal uiteraard naast het ontwikkelen van schokdempers voor straatauto’s, industriële doeleinden, quads, motoren, oldtimers, vrachtwagen en zelfs achtbanen.

VERLAGINGSVEREN EN COILOVERS

Wij hebben voor vrijwel iedere auto verlagingsveren uit voorraad leverbaar. Door het gebruik van verlagingsveren krijgt een auto een sportievere wegligging en uitstraling. Naast onze standaard verlagingsveren, maken wij ook veren op maat en zelfs private label.

We hebben niet alleen verlagingsveren uit voorraad leverbaar. Wij hebben ook de grootste voorraad coilover veren (schroefset veren) van Europa. Meer info over onze veren.

SCHOKDEMPERS OP MAAT

Het unieke aan Intrax Suspension Technology is dat schokdempers, veren en onderstellen op maat (custom made) worden gemaakt. Hierdoor passen deze perfect bij de auto, het gebruik en de rijstijl. Daarnaast zijn Intrax producten altijd aan te passen en te “upgraden”. Een investering in Intrax componenten is dus altijd de juiste beslissing.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje bij Intrax in Oss. Maak een proefrit samen met een van de Intrax experts en geef uw wensen door aan onze suspension engineers. Dan zorgen wij voor schokdempers die 100% voldoen aan uw wensen. Geen tijd? Bel: (+31) 0413 – 272 997 of mail naar info@intrax.nl. Of maak gebruik van ons contactformulier.