Custom Made

Intrax staat internationaal bekend om het leveren van schokdempers op maat, oftewel: custom build. Intrax is dus letterlijk van alle markten thuis. Er is geen voertuig of product waarvoor Intrax geen oplossing heeft.

Wij maken custom made schokdempers voor gebruik bij race, road, rally, cross, off-road en oval. Maar ook voor touringcars, gepantserde voertuigen, oldtimers, motors, quads, zijspannen, vrachtwagens, industrieel gebruik, schoorstenen, achtbaankarretjes, hijskraancabines, sneeuwscooters en zelfs paardenrijtuigen.

SCHOKDEMPERS OP MAAT

Alle schokdempers worden op maat gemaakt. Deze worden op het moment van bestelling berekend aan de hand van de gegevens van de te dempen delen. Deze manier van werken zorgt voor maatwerk en zorgt er ook voor dat iedere schokdemper is voorzien van de laatste ontwikkelingen. Daarom zijn alle schokdempers die bij Intrax de fabriek verlaten “custom build”.

Wordt het voertuig gebruikt voor alleen straat, of een combinatie tussen verschillende disciplines? De suspension engineers zullen de schokdempers zo maken dat deze het best bij het geplande gebruik passen. Ook bij 100% competitie wordt er rekening gehouden met de specifieke specificaties van de auto, zoals: het gewicht, de velgen, de spoorbreedte, de banden enz.

We kijken naar de gewenste verlaging van het voertuig. Bij extreme verlaging wordt de ingeveerde lengte en/of slag van de demper aangepast net als de veren en de demping. Verder wordt er rekening gehouden met wat er niet standaard is aan de auto, zoals bredere en/of grotere wielen. En houden rekening met wensen als “extreem comfortabel” of “extreem stug”.

De verstelbare schokdempers kunnen zo gemaakt worden dat een heerlijk comfortabel “boulevard-cruise-ritje” te combineren is met een “record-brekend-rondje-circuit”. Boodschappen halen kan natuurlijk ook. En dat allemaal binnen één stelbereik, met één set Intrax schokdempers. Zo creëren we jouw perfecte ‘custom made shock absorbers’.

INGREDIËNTEN VOOR MAATWERK

Alle ingrediënten voor op maat gemaakte schokdempers zijn bij Intrax aanwezig:

  • Modulaire opbouw van alle dempers
  • Eigen design en engineering voor schokdempers & veren
  • Fabricage en montage in huis
  • Vele jaren knowhow
  • Hoog gekwalificeerd personeel
  • Testfaciliteiten in huis
  • Draai- en freesbanken
  • TIG- en MIG-lasafdeling
  • Digitale uitlijn- en uitweegbrug

NIETS IS ONMOGELIJK

Niets is onmogelijk en alles kan op maat gemaakt worden. Van de demping, vering, lengte, slag en uitvoering tot de kleur en meer. Wij houden van een uitdaging. Als het ergens gemaakt of bedacht kan worden is het bij Intrax. Wij denken graag mee en gaan voor de allerbeste oplossing en voor tevreden klanten.

Ook voor revisie van schokdempers (van alle merken) kan je bij ons terecht. Ons uitgebreide servicepakket, het snelle handelen, technische kennis en meedenken met klanten heeft ervoor gezorgd dat wij bij veel Cup races als schokdemper leverancier worden gebruikt.

Vragen of een offerte ontvangen voor custom build schokdempers? Neem contact met ons op.