Veerversteller (alleen voor raceauto’s)

Veerverstellers

Intrax Veerversteller

In plaats van de veren te moeten wisselen voor het veranderen van de stijfheid van de veer lost de veerversteller dit probleem op en maakt daarmee een optimale afstelling onder alle omstandigheden mogelijk met een minimaal aan tijd.

Vier verstelmogelijkheden

Onze veerverstellers hebben 4 verstelmogelijkheden bv. (afhankelijk van uw eigen veer): 100kg – 110kg – 120kg – 130kg. Dit is ideaal om snel te kunnen reageren indien het plotseling gaat regenen. De veerverstellers zijn enkel geschikt voor raceauto’s.

Stugge of soepele veren

Met een veerversteller kan de stugheid (niet de rijhoogte of de veervoorspanning) van de veer worden aangepast. De keuze voor de afstelling van de veer (stug of soepel) is belangrijk. Wanneer kies je voor stug of soepel? Voor goede stabiliteit wordt op een racecircuit bij droog weer gekozen voor stugge veren. Bij regenachtig weer worden soepele veren gebruikt op een racecircuit voor een goede tractie en voorspelbaarheid. Bij een vlak wegdek en veel grip gebruik je stugge veren en bij een hobbelig wegdek en weinig grip gebruik je soepelere veren.

Veerconstante aanpassen

Voorheen kon de veerconstante (stijfheid van de veer) alleen worden aangepast door de aanschaf van meerdere setjes veren (bijv: 190, 200, 210 en 220 kg/cm). Dankzij de Intrax veerversteller is dit niet meer nodig en bespaar je kosten. Alle Intrax schokdempers kunnen optioneel worden voorzien van veerverstellers (wanneer de inbouwruimte dit toelaat).

Bekijk ook onze verlagingsveren en schroefsetveren.