NUON SOLAR TEAM 2de plaats in de World Solar Challenge 2009

Na een dag hard feesten bij de fontein is de rust enigzins wedergekeerd in het Nederlandse kamp. Gisteren zijn we officieel als tweede gefinished in de World Solar Challenge, want ook op racedag 5 liet Nuna5 zien hoe ze moest rijden, namelijk rap en betrouwbaar!

 

Meteen na de tijdsfinish zijn we doorgereden na de ceremoniele finish in het centrum van Adelaide. Het Japanse team was daar natuurlijk al als eerste aangekomen, maar toch hebben we onze reputatie waargemaakt door er een mooi feestje van te bouwen. Onze wereldtitel hebben we ceremonieel overgedragen door de Japanners hoogstpersoonlijk in de fontein te gooien en natuurlijk sprongen we er zelf snel weer achteraan.

 

Toen team Michigan een uurtje na ons binnenkwam was het feest compleet, want de concurrentie van de race was meteen weg en al gauw stonden er drie teams te dansen in de fontein. Het ligt niet in de aard van het Japanse team om uitbundig feest te vieren, maar natuurlijk waren alle teams hard toe aan een goed feestje. Wij hebben daarom maar even het voortouw genomen in het organiseren van een feest en hebben gisteren alle teams die gefinished waren uitgenodigd in het Belgian Beer Cafe in Adelaide. Team Umicore uit Belgie was ook aanwezig, het was erg prettig hen weer te spreken na hun ongelukkige ervaring.

 

Komende dagen gaan de feestjes nog wel even door, vanavond zijn we uitgenodigd bij team Twente. Vanaf maandag is Nuna5 weer onderweg naar Nederland, maar wij blijven tot 24 november in Australie om bij te komen van een jaar hard werken. Wij zien u weer snel als we in Nederland terugkomen op de 24e!