Suzuki Swift Cup

Van 2007 tot en met 2012 is Intrax de initiatief nemer geweest van de Suzuki Swift cup. De twee verschillende cup auto’s zijn geheel onder begeleiding van Intrax ontwikkeld.

Er werd door Intrax meer dan alleen de schokdempers aangepast. Zo werden onder andere de volgende onderdelen ook door Intrax onder handen genomen en ontwikkeld.

– Rolkooi, niet alleen veilig maar ook werd de stijfheid van het chassis vele malen groter
– Achteras, rubbers werden uiteraard vervangen door harde verbindingen maar ook werd de constructie verstevigd zodat ook hier veel minder flex ontstond
– Top dome voor. Deze werd niet alleen verstevigd maar kreeg ook de mogelijkheid om de camber in aan te passen.
– De voorste fusees werden zo aangepast dat het rol center van de auto gunstiger kwam te liggen voor een betere weg ligging.
– Stuurarm pick up point werd aangepast ter vermindering van de bump steer.

En zo zijn er naast de schokdempers nog vele punten aangepast die van de straat Suzuki Swift Sport een super race auto maakte. De auto was heel toegankelijk voor de beginnende rijder en kon hierin door groeien naar een zeer ervaren en goede rijder met afstel ervaring.

Door het grote succes in Nederland is er ook een Europese klasse ontstaan (is nog actief). Deze wordt voornamelijk ondersteund door de Oost Europese importeurs. Het unieke aan deze race klasse is dat er in 4 landen gereden wordt en dat de rijder in het jaar dat hij 15 jaar oud wordt mag deelnemen. Ook deze auto maken gebruik van Intrax schokdempers.

Voorbeelden zijn: Marth de Graaf, Pieter Schothorst, Marcel Langeveld, Marcel Dekker, Niels Langeveld, Jeroen de Boer en zo zullen wij er nog wel een aantal vergeten.

Het is wel duidelijk dat Intrax op meer vlakken dan alleen schokdempers kan adviseren, helpen ontwikkelen of bouwen.

Bekijk onze schokdempers voor de Suzuki Swift