Hoge Snelheid stabiliteit door vering en demping voor de Mercedes SL serie R129 van Intrax.

De R129 heeft veel vermogen en een hoge top snelheid. De handling, zelfs met het AMG onderstel, kan problemen hebben deze 300km/h auto bij te houden. De auto is krachtig met vermogens tot 600pk en nogal gewichtig met ca. 2000kg voor de V12 uitvoeringen. 

Intrax heeft een straat onderstel ontwikkeld, gericht op hoge-snelheid stabiliteit en veiligheid. De tractie verbeterd tot op een punt  dat zelfs de meest krachtige versies, zoals de SL73 AMG bijna volle tractie hebben vanaf de start van acceleratie.

De demping van de voor- en achteras is verstelbaar in 40 klikken zodat iedereen een demping kan vinden die past bij zijn (of haar) voorkeur. De rijhoogte kan gemodificeerd worden  om te passen bij iedere wiel / band combinatie.

De voorvering krijgt een mooie upgrade van de standaard dunne 22mm Mc Pherson geleidestang naar een 45mm Black Titan geleidestang. Deze controleert de posities van de voorwielen veel beter. Zeker met de zware motor bovenop de voorwielen is dit erg belangrijk. Dit is een duidelijke verbetering ten opzichte van de normale AMG ophanging.

De achter demper heft een ultra gladde Black Titan zuigerstang. Deze helpt de stick-slip te reduceren en de tractie te verbeteren.  

De vering past op de volgende modellen:
300 SL
300 SL-24
500 SL
600 SL
SL 280
SL 320
SL 500
SL55 AMG
SL60 AMG
SL70 AMG
SL73 AMG

De vering is niet getest voor de modellen met elektronische demping.    

Intrax is een Nederlandse fabrikant van hoogstaande veringtechnologie met meer dan 30 jaar intensieve ervaring op het allerhoogste niveau in de racewereld. Intrax ontwerpt en produceert schokdempers, vering en ondersteltechniek voor Formule 1 auto’s, straatauto’s en alles daartussen. In aanvulling op een uitgebreid straat- en competitie programma levert Intrax ook “maatpakken” op ondersteltechniek. Informeer vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.