Wil van der Laan, mooie rit op strandrace van Le Touquet

Wil van der Laan, of te wel in de quadwereld bekend als OLD FOX, heeft weer een mooie race gereden. Tijdens de start van Europees bekendste strandrace van Le Touquet in Frankrijk liet hij tijdens de start over een lengte van 5 km het gehele veld van 350 quadrijders achter zich.

De Franse strandrace die voor vele Europeanen als openingsrace van het seizoen wordt beschouwd, was weer goed bezet. 350 Quads en 1000 Motoren streden gedurende respectievelijk drie en twee en half uur om de beste plaatsen.

Wil van der Laan rijdt deze wedstrijd al mee sinds 1997. In 1998 wist hij de race zelfs op zijn naam te schrijven. Maar elk jaar zijn ook voor hem de verwachtingen weer hoog gespannen om te kijken of hij ondanks zijn leeftijd de jonge twintigers nog een lesje kan leren.

Na de weergaloze start  met zijn VLS Husaberg waarbij het publiek reikhalzend uitkeek wie de snelste machine zou hebben, ging Van der Laan als eerst het ruige terrein in op de terugweg. Uiteindelijk was een dertiende plaats zijn deel en dat was gezien de voorbereidingen een plaats die hem tevreden  stelde.