Tom Coronel vervolgt WTCC-carrière met BMW 320 TC van ROAL Motorsport

Tom Coronel zal ook in 2011 actief zijn binnen het FIA WTCC. In dit wereldkampioenschap voor toerwagens (12 weekenden) verschijnt de 38-jarige coureur uit Eemnes aan de start met een BMW 320 TC van het Italiaanse ROAL Motorsport, een uiterst ervaren team dat onder leiding staat van meervoudig racekampioen Roberto Ravaglia. Conform de reglementen voor komend seizoen zal de achterwielaangedreven bolide worden uitgevoerd met een 1,6 liter turbomotor, die is ontwikkeld bij BMW Motorsport.

Tom Coronel toont zich ingenomen met deze nieuwe ontwikkeling. “Het is iedere winter opnieuw spannend om te kijken waar de mogelijkheden voor een volgend raceseizoen liggen. Zeker binnen het wereldkampioenschap voor toerwagens (FIA WTCC –red.) is het aantal ‘zitjes’ beperkt en hoop je er als coureur altijd weer bij te zijn. Voor mij ligt het vervolg dus bij ROAL Motorsport met een BMW 320 TC aangedreven door de nieuwe 1,6 liter turbomotor. Het merk is mij niet onbekend, ik heb immers eerder via Carly Motors aan het toenmalige Europees kampioenschap, het ETCC, met een BMW deelgenomen. Daarna heb ik jaren met SEAT in het WTCC gereden en daarmee mooie resultaten en een tweetal Independent-titels behaald. Nu staan wij aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Dat begon met een telefoontje van Roberto Ravaglia. Hij vroeg mij naar Italië te komen en daar kwamen wij eigenlijk al heel snel tot zaken. In principe gaat het team met maar één auto in het FIA WTCC rijden en krijg ik de beschikking over een team met meerdere monteurs en engineers. Uitgangspunt vormt natuurlijk het winnen van WTCC-races en het kampioenschap. Dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Dit is een zeer ervaren en gedreven team, dat in een recent verleden WTCC-successen boekte met Alex Zanardi en Sergio Hernandez. Verder zijn wij met elkaar overeengekomen dat er uitgebreid getest zal worden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij dit jaar kunnen strijden om de overwinningen!”, aldus een enthousiaste Tom Coronel.
Dat enthousiasme wordt gedeeld door Roberto Ravaglia. De teammanager van ROAL Motorsport daarover: “Onze terugkeer in het FIA WTCC past volledig binnen het sportieve programma van ons team. Wij hebben hard gewerkt aan de samenstelling van de technische mensen en het equipment. Uiteraard hebben wij alle vertrouwen in de ervaring die Tom Coronel binnen ons team brengt en verwachten dat wij met de techniek van BMW Motorsport op een hoog niveau kunnen presteren”

Tom Coronel zal in het FIA WTCC seizoen 2011 gesteund worden door: McGregor, TW Steel –big in oversized watches- en Stickerfix.