Swift Cup: Nieuwe Swift Sport doorstaat vuurdoop met glans

Tevreden gezichten bij het debuut van de nieuwe Suzuki Swift Sport waarmee met ingang van dit seizoen gestreden gaat worden in de Formido Swift Cup. “De auto was meteen al twee seconden sneller dan bij de roll-out van het vorige model vijf jaar geleden. Donald Molenaar heeft er zaterdag vier uur achter elkaar probleemloos mee gereden en stapte met een big smile uit”, aldus een diktevreden Henk Thuis van Intrax, bouwer van de nieuwe cupracer.

swift_cup_zla

De nieuwe Suzuki Swift Sport kreeg zijn vuurdoop op Circuit Park Zandvoort tijdens de vrije trainingen en kwalificatie van de Nieuwjaarsrace, de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. “Zaterdag reed de auto zijn eerste meters. Donald Molenaar is er vervolgens vier uur mee aan het knallen geweest en stapte met een brede glimlach uit. Alles verliep probleemloos. De nieuwe Swift Sport was meteen al twee seconden sneller dan bij de roll-out van het vorige model. Daarbij reden we nog met het standaard uitlaatsysteem. Allemaal zeer veelbelovend. De voorkant van de auto luistert heel zuiver en de Swift gedraagt zich zeer voorspelbaar. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor beginnende rijders, waar de Formido Swift Cup toch vooral voor bedoeld is”, aldus Henk Thuis, die zelf op zondag de nodige testritten voor zijn rekening nam.

Over belangstelling had de nieuwe Swift Sport niet te klagen. “De interesse was boven verwachting. Er waren al teams die hadden aangegeven met twee of drie auto’s te willen gaan rijden, maar in het weekend liepen er spontaan nieuwe mensen binnen die zeer geïnteresseerd zijn. De eerste vijf auto’s worden nu opgebouwd en er staan er twintig gepland”, meldt Henk Thuis over de interesse in de Formido Swift Cup, dé opstapklasse voor jong autosporttalent.
“Met de nieuwe auto hebben we ook goed naar de wensen van de rijders uit de cup geluisterd. Zo is het ABS nog beter dan bij het vorige model en rijden we met verbeterde remmen die een veel langere levensduur hebben.” Voor de nieuwe Swift Sport is heel bewust gekozen voor 15 inch wielen. Henk Thuis licht toe:
“De 16 inch banden zijn veel duurder en ook niet op tijd leverbaar. Zowel prijstechnisch als logistiek viel de keuze dus in het voordeel van de 15 inch wielen uit.”

swift_cup_zl

De Swift Sport wordt aangedreven door een 136 pk leverende 1600cc motor en beschikt over een zesversnellingsbak. De auto is zeven centimeter langer dan het vorige model waarmee vijf jaar in de Formido Swift Cup is gereden. De nieuwe Swift Sport beleeft zijn debuut tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces (6 tot en met 9 april) op Circuit Park Zandvoort.