Sterke seizoensafsluiter Sidecarshop Racing in Assen

Sterke afsluiter van de Open Nederlandse kampioenschappen zijspanklasse voor Kees Endeveld en Jeroen Remmé. Hieronder hun eigen verslag van de laatste wedstrijd in Assen:

Afgelopen weekend was alweer de laatste wedstrijd voor Sidecarshop Racing. Deze wedstrijd is traditioneel tijdens de Race of the Champions in Assen. Dit was een zeer sterk weekend voor het team waar wij goede resultaten hebben geboekt.

Sidecar Racing Kees Endeveld

Zaterdag, kwalificaties

Op zaterdag kregen wij twee maal de mogelijkheid om een goede tijd neer te zetten voor de startopstelling van zondag. S´ochtends hebben op een wat koude baan de eerste meters gemaakt. Na wat afstellen van de remmen hebben wij een nette tijd van 1.50,6 kunnen plaatsen, dit was goed voor een 9e start plaats. Overigens waren wij blij dat wij samen met team Kranenburg die dezelfde tijden als met de BSB hebben kunnen rijden waar het asfalt temperatuur aanzienlijk hoger lag. Aan het eind van de middag, vlak voor de training begon het weer tegen te werken. Een hevige regenbui zorgde ervoor dat wij een regentraining hadden. Dit was voor ons allebei de eerste mogelijkheid om onder natte omstandigheden te trainen, om dan alsnog niet achteraan het veld te staan stelde ons dan ook zeer tevreden.

Zondag, de wedstrijd

Om een mooie tijd van half 2 in de middag ging de zijspan klasse van start. Met WK rijders als Tim Reeves en Pekka Païvärinta beloofde deze wedstrijd een mooi spektakel te worden. Voor ons was het doel om een tijd te zetten onder de 1.50 en de strijd aan te gaan met het midden veld. Bij de start kwamen wij redelijk weg, echter kwamen wij in aanraking met een andere combinatie die ons dwong het gras in te gaan en meerdere plekken te verliezen. Herstelt van onze uitstap vochten wij ons het veld door om meerdere posities terug te pakken. Halverwege de wedstrijd konden wij het duo Talens-Faber er met een uit rem actie voorbij gaan vlak voor start/finish. Met nog een paar ronden te gaan kwamen wij steeds dichter bij de 9e en 8e plaats. Helaas konden wij door een paar achterblijvers er net niet bij komen om ook daar de strijd mee aan te gaan en kwamen wij als 10e over de finish. Ondanks een kleine fout in het begin van de race kijken wij erg positief terug op dit weekend. Met een beste tijd van 1.49,3 zijn al onze doelstellingen gehaald.
Wij kijken als team terug op een seizoen vol belevingen en goede momenten. Nu 2014 ten einde loopt zullen wij het Windle zijspan weer inleveren bij de DSRA, die wij bedanken voor de mogelijkheid om een seizoen te rijden. Ook alle sponsoren, fotografen en vrienden die ons dit jaar hebben gesteund zijn wij dankbaar, het was zeker niet gelukt zonder deze steun. Op dit moment zijn uiteraard al bezig met 2015, de voorbereidingen met het nieuwe RSR chassis en benadering van sponsoren zijn vol op in gang.

Nogmaals ontzettend bedankt voor de steun in 2014 en hopelijk tot volgend jaar!