Spirit Racing prima voorbereid voor het komende seizoen!

Geen moment rust gaf teamcaptain Rob Nieman de mensen van Spirit Racing op weg naar de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De opdracht was duidelijk, nieuwe motoren gecombineerd met een lichter totaal pakket waren de uitgangspunten voor de nieuwe racewagens voorafgaande aan het nieuwe raceseizoen. Drie podiumplaatsen in 2010 waren de gedreven teamcaptain niet genoeg, er moet in 2011 meer gewonnen worden. Voor het seizoen 2011 is de bezetting van de eerste 2 auto’s helemaal rond en lopen de onderhandelingen nog op drie fronten voor het runnen van een extra auto tijdens de races van de Dutch Supercar Challenge.

Machiel Kars maakt opwachting bij Spirit Racing.
Vaste rijder Frank Bèdorf zal tijdens de races gezelschap krijgen van een nieuwe teamgenoot. Vooral de laatste vier races in 2010 liet Frank een sterk stijgende lijn zien in prestatie en werd duidelijk dat meer vermogen gewenst was om dit om te zetten naar nog betere uitslagen.
Frank zal samen met Machiel Kars de vernieuwde (snellere) Clio gaan bemannen en doen nu gezamenlijk een gooi naar de podiumplaatsen tijdens de races van de Dutch Supercar Challenge. Machiel is geen onbekende in de racewereld, hij was hiervoor met zijn VW-golf steeds vooraan te vinden in de uitslagen van de races in de Sport klasse bij de DNRT. De reden dat Machiel voor Spirit heeft gekozen is dat Spirit Racing al 5 jaar actief is in de DSC, en een reputatie heeft in het bouwen van snelle en betrouwbare raceauto’s. Voeg hieraan toe de perfecte presentatie van team en hun moderne hospitality trailer, dan zal ook Machiel net als Frank en Rob hun partners in 2011 een perfect raceweekeinde kunnen aanbieden.

Nadat Machiel een aantal jaren voornamelijk op het circuit in Zandvoort heeft gereden staan voor hem nu ook de uitdagende circuits van Donnington en Spa op het programma. De DSC zal verder op 2 dezelfde racedagen samen met de Superleaque acteren. (Zolder en Assen) Verder zullen we in het weekeinde van 23 april starten tijdens de bekende paasraces op Zandvoort. Dat dit uitdagende programma voor een geweldige exposure voor coureurs, gasten en sponsoren zal zorgen, staat als een paal boven water. De andere nieuwe auto wordt de auto voor vaste Spirit coureur Rob Nieman. De kampioen van 2008 viel afgelopen seizoen net buiten de top-3 in de einduitslag van de Sportklasse (4de) maar is vastbesloten om daar dit jaar verandering in te brengen. Een nieuwe auto met een lager gewicht gecombineerd met een verder ontwikkeld betrouwbaar technisch pakket moeten de nieuwe auto meer snelheid geven als de 2010 auto. Wat verder opvalt bij Spirit Racing is het grote aantal, en uiteenlopende diversiteit aan sponsoren op de raceauto’s en de vrachtauto van het team. Nieman heeft daar een eigen visie in, natuurlijk zijn grote sponsors een geweldig voorrecht maar ook een gevoelig risico als één van deze sponsoren om wat voor reden dan ook wegvalt. Door het spreiden van het risico onder meerdere partners verklein je dit risico tot een minimum. Als je voor acceptabele bedragen een perfecte format kan aanbieden dan blijven de sponsoren je ook trouw. Dit is in de afgelopen jaren dan ook succesvol gebleken Mooi hierin is te melden dat veel partners al meer dan 10 jaar betrokken zijn bij het Spirit Racing Team. Spirit Racing zit voor seizoen 2011 wederom in de lift, als raceteam heeft het een kerngezonde structuur die wordt onderhouden door een geweldig team van louter vrijwilligers. En juist de inzet en passie van deze vrijwilligers geven de coureurs een geweldige motivatie om het uiterste uit hun Renault Clio te persen.