Ko Koppejan kampioen in de Bridgestone Special Open Trophy

Afgelopen weekend is Ko in zijn Radical SR3-RS in Assen Kampioen geworden bij de sprintklasse in de Bridgestone Special Open Trophy.

Ko Koppejan (Radical SR3RS) had voldoende aan finishen om zijn eerste kampioenschapstitel te vieren. Op het eerste zicht een haalbare opdracht ware het niet dat Koppejan zowel de motor, versnellingsbak als differentieel naar de eeuwige jachtvelden stuurde tijdens de Endurance wedstrijd.
Radical UK en Henk Thuis zorgden voor de technische ondersteuning en na een nachtje sleutelen stond de Radical SR3RS fris en wel opnieuw aan de start.
Opmerkelijke pilote aan het stuur van de Radical SR5 (# 11). Shirley Van de Lof nam de eerste sprintwedstrijd voor haar rekening terwijl vriend Yelmer race 2 zou rijden. Na de Zuid Afrikaanse Naomi Schiff is Shirley de 2de vrouwelijke pilote aan het stuur van een Radical. In eerste instantie maakte ze het Marcus Hahne, Ko Koppejan en Henk Thuis bijzonder lastig maar enkele ronden voor het einde maakte ze een stuurfout en moest ze de rol met de koplopers lossen. Ko Koppejan nam geen onnodige risico’s en stelde zijn 2de plaats en kampioenschapstitel veilig voor Marcus Hahne in de Norma. Thierry Kohler (Radical SR3RS) werd in zijn eerste wedstrijd verdienstelijk 5de voor Peter Brouwer. Peter ging opnieuw zeer hard in de Avenger by MB Motorsport.

Wij feliciteren Ko met zijn behaalde kampioenschap.