Intrax ontwikkeld nieuwe Suzuki Swift Cup race auto!

Eerste auto Suzuki Swift Cup enthousiast onthaald!

Zandvoort, 29 oktober 2006. Circuit Park Zandvoort en B.V. Nimag, importeur van onder meer Suzuki, maakten vijf weken geleden de komst van de Suzuki Swift Cup bekend. Dit weekeinde, tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, werd onder veel belangstelling reeds de eerste Cup-auto gepresenteerd. De aanschafprijs van de auto inclusief racekit bedraagt slechts € 17.900,- excl. BTW. De Suzuki Swift Cup staat primair open voor jeugdige talenten vanaf vijftien jaar. Geïnteresseerden kunnen zich via e-mail swiftcup@cpz.nl opgeven voor een informatieavond, die eind november zal plaatsvinden. 

De Suzuki Swift Cup wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe opstapklasse van de nationale autosport. De merkencup wordt verreden met een door Intrax ontwikkelde raceversie van de recent geïntroduceerde Suzuki Swift Sport, het 125 pk sterke topmodel van de populaire Swift-familie. De 1,6 liter krachtbron zal in raceversie goed zijn voor ongeveer 140 pk. Het gewicht van de Cup-versie van de Suzuki Swift Sport bedraagt circa 900 kilogram. De auto wordt voorzien van een compleet aangepast raceonderstel en uiteraard alle benodigde veiligheidsvoorzieningen, waaronder een rollbar.   

De organisatie van de Suzuki Swift Cup doet er alles aan om de kosten voor deelname zo beperkt mogelijk te houden. Dat wordt niet alleen geïllustreerd door de scherpe aanschafprijs van € 17.900,- excl. BTW, maar bijvoorbeeld ook door de keuze voor één type raceband welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. 

Circuit Park Zandvoort en B.V. Nimag richten zich met de Suzuki Swift Cup met name op jonge rijders tussen de vijftien en twintig jaar, die bijvoorbeeld vanuit de kartsport naar de autosport willen doorgroeien en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. De initiatiefnemers hopen op voldoende deelname van dames, zodat er wellicht een Ladies Cup kan worden uitgeschreven. Rijders van boven de 20 jaar met geen of nauwelijks race-ervaring zijn uiteraard ook van harte welkom.    

De Suzuki Swift Cup komt tijdens de belangrijkste autosportevenementen op Circuit Park Zandvoort in actie, aangevuld met twee raceweekeinden op andere circuits.   

De organisatie van de Suzuki Swift Cup is in handen van Circuit Park Zandvoort. B.V. Nimag verzorgt de publiciteit en de promotie rond de merkencup. De races van de Suzuki Swift Cup zullen in samenvatting op de televisie worden uitgezonden.

Geïnteresseerde rijders en teams kunnen zich nu al aanmelden voor een informatieavond, die eind november zal plaatsvinden. Iedereen die zijn belangstelling via e-mail swiftcup@cpz.nl bekendmaakt, ontvangt tijdig bericht over de definitieve datum en locatie.

Opzet:
Elke merkencup functioneert in de basis op dezelfde manier. Dat betekent gelijkwaardige racewagens, veel publiciteit en begeleiding door een ervaren team, bestaande uit een cupcoördinator en een technische staf. Ook een technisch- en sportief reglement horen daarbij. Om de sportiviteit te stimuleren en te controleren, en de gelijkwaardigheid van de auto’s zoveel mogelijk te garanderen. Maar de Suzuki Swift Cup biedt nog veel meer:

– De sportieve uitstraling van de Suzuki Swift Sport;
– Potente 1.6 liter motor met standaard 125pk (92kW), race       uitvoering +/- 140pk;
– Aantrekkelijke aanschafprijs;
– Lage runningcosts, door standaardonderdelen en hoge betrouwbaarheid;
– Lage bandenkosten door gebruik te maken van 1-type all-weather band;
– Deelname aan 7 aantrekkelijke A-evenementen en 12 races per jaar op drie bekende circuits;
– Racelengte van 12 ronden of 50km;
– Het maximum van 30 deelnemende auto’s;
– Officiële NK-Status;
– Gegarandeerde organisatie in 2007, 2008 en 2009;
– Intensieve publiciteit en televisie-uitzendingen;
– De organisatie is in handen van Exploitatie Circuit Park Zandvoort b.v.
– De publicitaire- en marketing-ondersteuning is in handen van Suzuki importeur B.V. Nimag.

Techniek:
Om van de straatversie van de Suzuki Swift Sport een echte ‘racer’ te maken dient er natuurlijk het nodige aan de auto aangepast te worden, zoals ondermeer:

·         Verwijderen complete interieur
·         Spuiten binnenzijde
·         Inbouwen ‘gelaste’ gecertificeerde rolkooi
·         Mc. Pherson voordempers + veren, hoogte- en demping instelbaar Intrax
·         Achter schokdempers (coilover) hoogte- en demping instelbaar Intrax
·         Voor stabilisator verstelbaar in 3 standen
·         Modificatie achteras
·         Modificatie draagarmen
·         Modificatie sub-frame
·         Modificatie computer
·         15” race-wielen
·         Verwarmde voorruit
·         Kunstofbeplating binnenzijde deuren
·         Luchtfilter
·         Uitlaat-systeem
·         Remmen
·         Stoel
·         Gordel
·         Brandblusser
·         Racestuur

De aanschafprijs:
De aanschafprijs van de Suzuki Swift Sport in CUP-uitvoering bedraagt EU 17.900,-. Bij bestelling van de auto geldt een verplichte aanbetaling van EU 3.500,- welke bij uitlevering van de auto natuurlijk wordt verrekend met het aanschafbedrag.

Cup-auto’s worden aan de deelnemers afgeleverd waarbij de volgende werkzaamheden aan de auto zijn doorgevoerd:

– Verwijderd interieur
– Inlassen rolkooi
– Spuitwerk binnenzijde auto
– Hoofdstroomschekelaar aangesloten
– Electronica aangepast

Teams dienen zelf de bijgeleverde race kit te monteren volgens bijgeleverde omschrijving

Plug-and-race:
De organisatie biedt ook mogelijkheid om de auto geheel race-klaar af te leveren. Teams hoeven dan geen werkzaamheden meer aan de auto te verrichten en kan de auto direct voor races worden ingezet. In dit geval wordt de aanschafprijs van de auto EU 3.000,00 duurder.

Helpdesk:
Vanaf de uitlevering van de auto’s en gedurende het seizoen is een telefonische helpdesk beschikbaar waar deelnemers en teams terecht kunnen met technische vragen.

Racekalender 2007*:
09 april             Paasraces, Zandvoort
06 mei              Dutch Power Pack Festival Assen
27 mei              Pinksterraces, Zandvoort
15 juli               BP Ultimate Masters of F3, Zandvoort
05 augustus      Dutch Power Pack Festival Zolder (B)
09 september    Trophy of the Dunes, Zandvoort
14 oktober         Finaleraces, Zandvoort
*Onder voorbehoud.

Cup organisatie:
Zodra de leden van het CUP organisatie team en hun functies bekend zijn, worden de deelnemers daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.