BMW 120d Cup Assen, goede prestaties door Intrax rijders!

Zondag 15 oktober, een mooie zonnige dag, in ieder geval droog en de ACNN had haar uiterste best gedaan om een leuk startveld bij elkaar te krijgen. Dit kwam qua aantallen niet helemaal uit de verf, maar kwalitatief was het des te beter. Met name ook viel het aantal fraaie en vooral snelle 120d’s op. Ten aanzien van de Mad&Daring auto’s werd gesproken van ‘een formule I-team waardig’.

Een aantal highlights

De trainingen verliepen zoals dat hoorde. Ten minste twee rijders of rijdsters per team zouden een snelle ronde moeten zetten. Dat lukte over het algemeen prima. Jammer voor Renate Sanders dat ‘een iemand’ contact met het plaatwerk van haar dieseltje zocht. Werk aan de winkel voor het technisch team van Peter Achterberg, die dat op vaardige wijze wist te herstellen. En naar later bleek, met succes…….

De race

Zoals al aangegeven kende de BMW 120d Cup dit evenement een mooi deelnemersveld, niet alleen qua auto’s maar ook rijders uit ‘het goede racehout gesneden’. Zo wist Ronald van der Laar zich deze maal vergezeld van Jeroen Bleekemolen uit Aerdenhout. We zeggen dan tegenwoordig niet meer de zoon van…  of de broer van….., maar die befaamde A1-coureur!

Nadat Jeroen de start voor zijn rekening nam en in de eerste ronde al door een lekke band naar de pits werd gedwongen, vocht hij zich terug van de laatste plaats naar uiteindelijk een positie binnen de top vijf. Helaas maakte na een aantal uren – en honderden kilometers verder – opspelende elektronica een einde aan deze opmars.

Andere 120d teams deden ook van zich spreken; een pirouette, een keertje over de doorgetrokken witte lijn, een stop-and-go en alle aspecten die kleur aan een race geven.

De BMW 120d Cup werd uiteindelijk een overwinning voor het team van Renate en Bertus Sanders en Frank Wilschut. Bijna nog overall winnaar door praktisch voor het vallen van de vlag de in de pitstraat verkerende Mitsubishi Evo  van v.d. Pol (2x) en Budding voorbij te koersen. De tweede plaats ging naar vader en zoon Snel die versterking ondervonden van  Peter Claassen. Ook zeer rap werd er op de derde plaats in de klasse afgestevend door de Mad&Daring afvaardiging Pastorelli (G), Abresch, Besjes en Wand.

Uitslag BMW 120d Cup, 750 km van Assen, 15 oktober 2006

1                    R. Sanders, F. Wilschut, B. Sanders

2                    R. Snel, P. Snel, P. Claassen

3                    G. Pastorelli, R. Abresch, R. Besjes, D. Wand

4                    S. Farina, P. Versluis, R. Etman, M. Dawo

5                    J. Bleekemolen, R. v.d. Laar

6                    A. van ’t Hoff, D. Dekking, F. Pastorelli

7                    A. Boer, A. Wiegers

In totaal legde het winnende team 164 ronden af.