Goede resultaten Intrax rijders Nieuwjaarsrace Zandvoort

Diverse Intrax rijders hebben goede resultaten geboekt tijdens de nieuwjaarsrace op circuit Zandvoort:

Overall:
2e plaats: Henk Thuis en Pim van Riet
3e plaats: Cor en Pieter Euser

Divisie II:
3e plaats: Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink

Divisie III:
1e plaats: Ronald Morien en Nick Catsburg
3e plaats: Remon Vos en Kevin Veltman

Divisie IV:
1e plaats: Sanne Braams en Jan Joris Verheul
2e plaats: Maurice Bol en Dick van Voskuilen
3e plaats: Martin Huisman en Harry Verkerk

 Nieuwjaarsrace 14 II

Met een startveld dat reikt tot in de Arie Luyendijkbocht is op Circuit park Zandvoort autosportseizoen 2014 ingeluid met de traditionele Nieuwjaarsrace. Een bont veld van 43 auto’s, verdeeld over vier divisies, is hopelijk de voorbode voor een prachtig nieuw seizoen. Onder de deelnemende auto’s fraaie bolides als de Radical SR8, Renault Mégane, Wolf GB08, Marcos Mantis, BMW Z4, Saker, Hansen GTR, Subaru Impreza en uiteraard een variëteit aan BMW’s, Porsches, Clio’s en Seats.

Henk Thuis veroverde in zijn Radical SR8 in de laatste seconden van de kwalificatie de poleposition op Renault Megane van vader en zoon Braams. In de opwarmronde gleed Thuis echter op nog koude banden van de baan in het grind, maar kon gelukkig wel zijn mooie startpositie innemen.

Met een auto vol grind kwam hij echter moeizaam weg, waardoor Max Braams als eerste in de Tarzanbocht arriveerde en al in de eerste ronde seconden van zijn achtervolgers wegreed.

Al snel hervond Thuis echter zijn ritme, reed naar de Megane toe en pakte de leiding in de race al na enkele ronden over. Vervolgens reed de Radical eenvoudig weg van zijn achtervolgers om een grote voorsprong op te bouwen. Ook de Megane was te sterk voor zijn achtervolgers, de twee leidende auto’s wisten binnen drie kwartier racen het hele veld al te passeren. Na 25 ronden racen had Thuis een voorsprong van ruim twintig seconden op Braams, de Wolf van Bas Koeten Racing volgde op een ronde achterstand op de derde positie.

Na een uur racen en 31 ronden komt Thuis binnen en neemt Pim van Riet het stuur van de Radical over. De Braams Megane neemt zo de leiding over, de Wolf van Bas Koeten neemt de tweede positie in en Van Riet hervat de race op de derde plaats.
Nieuwjaarsrace 14 III