Henk Teerink

Geslaagde race Team Sidecarshop Pinksterraces in Oss

Na een teleurstellend weekend op de Varsselring en in Assen konden Endeveld & Remmé eindelijk tevreden terug kijken op de ONK wedstrijd in Oss.

Zondag, kwalificaties en race 1:

8 juni hebben wij onze eerste rondes kunnen maken  op het circuit Paalgraven. De 1e training verliep gelijk goed. We konden een mooie tijd van 2.03 neerzetten. We namen ons dan ook aan om dit weekend onder de 2 minuten te komen. De 2e training liep iets minder vlekkeloos, een sensor was kapot gegaan en we moesten de motor vroegtijdig aan de kant zetten. Gelukkig konden we het probleem op tijd vinden en waren we klaar voor de 1e race op Oss (Team Talens bedankt voor de vervangende sensor). Ons doel voor de race was om hem vlekkeloos uit te rijden. Na het drama op Assen wilden we graag de finishvlag halen en punten pakken in het kampioenschap. We hadden een redelijke start en konden de eerste 3 ronden het groepje voor ons mooi volgen. Echter was het niveau die dag nog net iets te hoog om de strijd aan te gaan met andere combinaties. De finishvlag werd wel voor het eerst gezien en doel één was dus behaald.

Henk Teerink (10)

Zondag nacht:

De nacht van zondag op maandag had het Nederlandse paddock te maken met een zeer zware storm. We werden om 04.00 uur gewekt omdat de wind onze slaaptent had opgetild en tegen een bus had aan gegooid. Na flink wat werk konden we de tent verlaten, buiten zagen we dat de meerdere sleuteltenten waren weggewaaid, ook onze tent was verdwenen. Ondanks de hevige schade zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, wat natuurlijk het belangrijkste is.

Maandag, race 2:

Ondanks de korte nachtrust gingen alle wedstrijden gewoon door op circuit Paalgraven.  In de warm up hebben we meerdere ronden achter Team Kranenburg gereden, hierdoor wisten we een tijd neer te zetten van 1.58,6. Nu ook doel twee was gehaald gingen wij vol vertrouwen ons voorbereiden op race 2. Vlak voor de start opstelling kregen wij echter te maken met nog een zware storm hierdoor werd het hele schema een uur uitgesteld. Eenmaal weer opgedroogd konden we op een nog half natte baan van start gaan. In overleg hebben wij wel voor slick banden gekozen in plaats van een regen compound. Dit omdat we op een opdrogende baan anders te snel de banden zouden slijten. Dit was wel de eerste keer op een natte baan voor Kees en Jeroen, we besloten dan ook om niet onnodige risico’s te nemen en opbouwend de wedstrijd uit te rijden. De 3 teams voor ons op de startopstelling hadden zich afgemeld en het niveau van de rijders voor hun was gewoon te groot. Er werd wel weer gefinisht op de 10e en laatste plaats. Kees was dan ook niet tevreden: ‘het zijspan en Jeroen deden het top. Ik moet nu zelf de volgende stap maken. In Oschersleben aankomend weekend gaan we het weer proberen. Het doel is dan ook om niet laatste te worden’.

Tijdens de Supersport race in Oss is Mick Jansen zwaar ten val gekomen. Op Racesport.nl is het laatste nieuws over hem te vinden. Wij duimen voor je Mick.