Tim van Gog en Coronel Racing kampioen Dutch Radical Championship

Tim van Gog en Coronel Racing kampioen Dutch Radical Championship
 
Tijdens de Dunlop Finaleraces op het TT Circuit van Assen heeft Tom van Gog de titel van het Dutch Radical Championship behaald. Voor de rijder die uitkomt voor het team van Coronel Racing, is het zijn eerste NK titel.
 
De laatste races van het kampioenshap werden verreden tijdens de Dunlop Finale races. Van Gog had voor aanvang van het raceweekend al een ruime voorsprong op zijn enige concurrent voor de titel Roger Hodenius. De wedstrijden van het Dutch Radical Championship werden dit weekend samen verreden met de wedstrijden van het Brid Special Open Trophy (SOT), waardoor het raceformat voor de Dutch Radical deelnemers was gewijzigd in een race van 50 minuten en twee sprintraces van 20 minuten. Op zaterdag ging de endurance race onder zonnige maar koude weersomstandig heden van start. Equipe Van Gog en Van Genderen konden de endurance race van pole postion starten. Na de start wist Henk Thuis Hodenius in de eerste bocht te passeren. Dit was van korte duur want in de 6e ronde probeerde Hodenius de 3e plaats van Thuis weer te veroveren maar daarbij raakte beide auto’s elkaar met als gevolg dat ze beide van de baan schoven. Thuis kon zijn weg vervolgen maar Hodenius moest naar de pits om de schade aan zijn Radical te laten repareren . Dit zorgde voor een nul score voor Hodenius en pakte Tim van Gog en Wim van Genderen de overwinning en de punten.
 
Veel geluk had Roger Hodenius niet dit weekend. In de kwalificatie voor de spintraces op zondagochtend spinde hij door de koude weersomstandigheden van de baan en kwam daarbij hard met de vangrail in aanraking. De schade was dusdanig groot dat het team van Bas Koeten Racing de auto niet op tijd kon repareren voor de eerste sprintrace. Beide sprintraces voor het Dutch Radical Championship werden gewonnen door het koppel Van Gog en Van Genderen die daarmee zonder grote problemen de dagzegens en het kampioenschap binnen haalden.
 
“Ik ben natuurlijk heel blij met het behalen van mijn eerste NK titel. Dit is mijn zesde seizoen in de autosport en mijn derde seizoen met een Radical. In mijn jaren in de Suzuki Swift Cup en Clio Cup heb ik veel geleerd wat goed van pas komt in het racen met de Radical. Maar de Radical is echt een geweldige auto om in te racen. Op Assen was het echt ‘vet’ om bijvoorbeeld vol gas door de Ramshoek te gaan. Met een raceauto met downforce is het veel uitdagender. Natuurlijk wil ik ook mijn sponsoren en het team van Coronel Racing bedanken voor de succesvolle samenwerking. Ik ben nu met mijn sponsoren en andere rijders in gesprek en hoop het snel rond te krijgen voor volgend jaar. Met de titel op zak is het iets gemakkelijker om sponsoren te benaderen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar mijn titel te kunnen verdedigen” Sprak Tim van Gog na afloop.