Roger Grouwels, Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff kampioen Supercar Challenge in Viper GT3-R

Het RaceArt team van Roger Grouwels, onder leiding van Marwin Moonen, heeft afgelopen seizoen een top prestatie geleverd. Zij behaalden met een hagel nieuwe auto, Viper GT3-R, het kampioenschap in de vel bestreden Super GT klasse van het Supercar Challenge.

Het team had een vliegende start door gelijk in het eerste weekend een podium plaats te pakken en het tweede weekend op de Nürburgring zelfs een overwinning.

Het team ging niet op zijn lauweren rusten maar bleven zoeken naar verbeteringen. De tegenstand in de Super GT is dan ook zeer zwaar en zit ook niet stil. De “fabrieks” Ferrari 458 GT2 van Lanting en Herben liggen altijd op de loer en zijn zeer constant snel. Net als de Volvo’s van DaviTec met de twee jonge zeer gedreven coureurs die alles uit deze auto’s weten te persen.

Eén van de acties die het RallyArt team ondernam was om nieuwe 4-weg schokdempers te laten ontwikkelen inclusief Black Titan en ARC® bij Intrax. Intrax had 3 weken de tijd om de auto sneller te maken. De eerste uiting op Assen was veel belovend met een 2de en 4de plaats. Ambitieus als het team is was dit uiteraard niet voldoende en werd er een testdag ingelast op Francorchamps samen met Jaap van Lagen en Roger Grouwels. Deze dag zijn de puntjes op de i gezet en is er veel kennis opgedaan over de auto.

Het harde werken van het team werd uiteindelijk in de finale weekend op Assen beloond met een pole positie en een 1ste plaats in de eerste race (inclusief een straf van 10 seconden) en het behalen van het zwaarste kampioenschap in de BeNeLux, het Super GT kampioenschap van de Supercar Challenge.

Intrax feliciteert het hele RaceArt team met deze prestatie van wereld klasse.