Rob Kamphues met Intrax op Superchallenge in Zolder

WE ZIJN ER WEER BIJ EN DAT IS PRIMA

Eindelijk is het officieel: ik ga weer racen en hoe!  In een Radical sportscar. Voor wie niks van autoracen weet: denk maar aan de strijkijzers die tijdens de 24 uren van le Mans over de baan jagen. Zoiets, maar dan een tandje langzamer. Een melktandje.  En dat allemaal dankzij extra steun van trouwe sponsors Eurol en TW Steel en nieuwe partners Avanade, Nathan Group, Mr Present en GTC. En dat  in een tijd dat  economie en hoogconjuctuur net zoveel met elkaar te maken hebben als Patty Brard en goede smaak. Kortom, om met de filosoof Wolter Kroes te spreken: We zijn er weer bij en dat is prima!

HIJ ZIET ER SNEL UIT…

Ik kom dit jaar in actie voor het team van Intrax Racing uit Volkel. Samen met teameigenaar en raceveteraan Henk Thuis doe ik mee aan  wedstrijden in de Supercar Challenge, een internationaal kampioenschap voor profs, amateurs en alles daar tussenin. Komend weekeind al komen we in actie op het circuit van Zolder in Belgie. Updates daarover komen op twitter:  @racing_rob en @SupercChallenge. SBS6 en MotorsTV zenden de races later uit. 

…ZIT HEERLIJK…

De eerste kennismaking met mijn nieuwe team, Intrax Racing uit Volkel, was tijdens de traditionele seatfitting. Dan wordt er een stoeltje gegoten naar de maat van je eigen billen omdat je anders dankzij de g-krachten als een zak rammelende botten uit de auto stapt. Het spul dat ze in een vuilniszak om je heen gieten wordt meer dan 40 graden, dus als ik een beetje appelig kijk op de foto rechts dan komt het omdat ik het gevoel had dat ik al drie uur op een brandende barbeque zat.

…RIJDT HARD…

Getest heb ik ook al: op Zandvoort en in Belgie.  Even wennen was het wel, want de Radical schiet binnen 2,5 seconden naar 100 kmph en rijdt twee ademteugen later al  250. Hij weegt maar 600 kilo, dus remmen doe je pas  als je het bordje ‘bocht op 100 m’ in je achteruitkijkspiegeltje ziet. Best pittig, maar  teameigenaar Henk Thuis heeft er na de tests alle vertrouwen in:  ‘Rob, we doen  het voor de lol: eerste worden hoeft niet, tweede of derde is ook goed.’ 

…EN VOOR HET GOEDE DOEL

Tot slot nog even de aandacht voor het goede doel dat we  steunen. Voor de stichting Groot Hart gaan we dit jaar op  race-evenementen zoveel mogelijk zieke kindjes rondrijden. Inderdaad: in zo’n bruut apparaat!  Te beginnen op zaterdag 13 juli tijdens GTC City Racing in Etten-Leur. Kijk daarom vooral ook even op www.groot-hart.nl en like de facebookpagina van Groot Hart: https://www.facebook.com/GrootHartRondes?fref=ts