Renault Clio V6 coilover vering van Intrax Suspension.

Speciaal voor de veeleisende rijder die niet bang is om de Clio V6 tot de limiet te pushen, en die toch een veilige en voorspelbare auto wil hebben, heeft Intrax een high-end onderstel ontwikkeld. Wij hebben de standaard schokdempers geanalyseerd en hebben een paar problemen gevonden met de standaard setup. De dempers aan de voorkant hebben een tekort aan compressie (ingaande) demping waardoor de auto overal nerveus is en teveel duikt tijdens remmen. De standaard achterschokbrekers hebben te weinig slag. Alle concurrerende aftermarket sets die we onderzocht hebben, hebben dit probleem “opgelost” door keiharde veren te gebruiken. Dit maakt de auto sportief, maar verminderd de tractie van de auto. Het maakt de auto onnodig stug en geeft in onze ogen een onvoorspelbare auto om te rijden. 

Intrax heeft een andere aanpak. Op de achteras hebben we de slag vergroot door andere, kortere topmounts te monteren. We hebben een set roestvrij stalen Mc Pherson schokbrekers ontworpen, met onze mooiste Black Titan geleide stangen. We gebruiken geleide stangen met een buitendiameter van 45mm diameter in plaats van de standaard 22mm om de installatie stijfheid van de struts te vergroten. De Clio V6 is tenslotte niet licht en leunt flink op de struts als je hard door de bocht gaat. 

Het eindresultaat: we hebben een fijne en voorspelbare wegligging bereikt. De auto is voorspelbaar om te rijden, “fun” om mee te driften, mooi uitgebalanceerd, comfortabel én snel in “real-road” condities en heeft een ongelofelijke hoeveelheid tractie, zeker op een nat wegdek. Op een circuit zal deze set iedere andere aftermarket set verslaan.

Zoals je van ons verwacht, hebben de dempers een interne temperatuur compensatie door middel van een thermostaat. De set heeft een verstelling van 40 posities voor de compressie en rebound demping. Je kunt dus altijd een instelling vinden die past bij je stemming en de plek waar je bent: straat of circuit. De rijhoogte is verstelbaar op alle vier de hoeken. We hebben camber inserts aan de voorkant en de achterkant toegevoegd om de range van de camber instelling te vergroten. Dit is in het bijzonder erg fijn als je er vaker mee op circuit zit!

Deze set is ontworpen om gebruikt te worden voor een mix van 90% straat, 10% circuit.  We kunnen hem ook uitleveren in een volle trackday/race afstelling met andere internals en veren. Een 4-WAY set met onafhankelijke high-/lowspeed compressie en rebound demping instelling is ook een mogelijkheid.