Circuit Zolder Henk Thuis

Regen zorgt voor spektakel Supercar Challenge circuit Zolder

De Supercar Challenge powered by Pirelli was dit weekend neergestreken op Circuit Zolder. De klasse was daar onderdeel van het programma van de Syntix Superprix powered by Pirelli waarbij alle divisies van het kampioenschap in actie kwamen. Het weer was wisselvallig, wat zorgde voor spannende races waarin de coureurs het beste van hun kunnen moesten laten zien.

GT-divisies
Barry Maessen scoorde zaterdags op Circuit Zolder de eerste overwinning met zijn nieuwe Vicora. In een natte maar spannende race was Maessen onder andere het duo De Graaff/Grouwels en Kox/Pronk te snel af. In de GT-divisie ging de overwinning naar Henk Thuis, in de GTB-divisie waren Ferdinand Kool en Max Koebolt de gevierde mannen.

Hebnk Thuis Zolder Juni 2014

Henry Zumbrink pakte in de zondagsrace van de Supercar Challenge powered by Pirelli GT-divisies tijdens de Syntix Superprix op Circuit Zolder revanche voor zijn uitvalbeurt in de race op zaterdag. De Volvo-coureur pakte in een natte race de overwinning vlak voor teamgenoot Kelvin Snoeks en het duo Pronk/Kox. In de GT-divisie ging de overwinning naar Henk Thuis, Marcel van Berlo zegevierde in de GTB-divisie. De race werd door de natte omstandigheden gestart achter de safety car, zodat de coureurs aan de tricky omstandigheden konden wennen en het veld verder uit elkaar zou liggen bij de echte start.

Sport-divisies
In de zaterdagrace van de Sport-divisies ging de overwinning naar de Werner van Herck. De Mazda-coureur had de gehele race spannende gevechten om de leiding maar kon die gevechten uiteindelijk in zijn voordeel beslissen. Van Herck had de afgelopen maanden met veel technische problemen gekampt aan zijn Mazda en deze overwinning was dan ook een echte opsteker voor het team. Luc de Cock eindigde op de tweede plaats, voor Ruud Olij. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Harold Wisselink.
Koen Bogaerts en Mark van der Aa maakten in de race op zondag hun uitvalbeurt in de zaterdagrace meer dan goed. Het BMW-duo pakte namelijk in de stromende regen de overwinning in de zondagrace van Supercar Challenge de Sport-divisies tijdens de Syntix Superprix. Het duo Qvick/Bonneel en Eric van den Munckhof eindigden op de posities twee en drie, Wiebe Wytzes pakte met zijn Renault Clio verrassend de overwinning in de Sport-divisie. De race eindigde achter de safety car nadat het in het tweede gedeelte van de race weer zeer hard was gaan regenen.

Superlights
De eerste race van de Supercar Challenge Superlights tijdens de Syntix Superprix op Circuit Zolder werd gewonnen door Rick van Geffen. De Winkelstraat.nl-coureur was in de regen heer en meester en eindigde met ruime voorsprong voor teamgenoot Wibo Rademaker. Henk Haane legde beslag op de derde positie en pakte daarmee de eerste plaats in Group 2.

De overwinning in de race van de Superlights op zondag ging naar Henk Haane. De bestuurder van de Tatuus PY012 lag lang op de derde positie maar profiteerde in de slotfase van schuivers van de koplopers en pakte daardoor de eerste plaats. Henk Thuis en Naomi Schiff legden beslag op de tweede positie, Wibo Rademaker pakte de derde plaats en daarmee ook de eerste positie in group 3.

Volgende evenement
In het weekend van 3 augustus komt de Supercar Challenge powered by Pirelli in actie op TT-circuit Assen. De klasse is daar onderdeel van de Gamma Racing Day, een gratis evenement dat altijd vele duizenden bezoekers trekt.