Podium in zicht tijdens DNRT op Assen voor Stichting Autogas Racing

Dinsdag 6 juli is er weer gereden voor het DNRT kampioenschap door Stichting Autogas Racing. Dit maal op het mooie TT cicuit van Assen, een motorcircuit met mooie snelle bochten.

Ondanks dat het de eerste keer was op Assen met deze auto, begon de dag goed met een 3e trainingstijd. Dus starten vanaf de tweede startrij!

De eerste race verliep uitstekend en resulteerde ook in een finish op de 3e plaats.

Tijdens de service bleek de aandrijfashoes van de linker aandrijfas gescheurd, welke nog maar net op tijd provisorisch gerepareerd kon worden.

Tweede race was het dus wederom starten vanaf de 3e plaats op de tweede startrij. Ook deze race verliep uitstekend, waardoor ze op een 2e plaats kwamen te rijden. Ware het niet dat in de voorlaatste ronde bleek dat het brandstofverbruik op Assen een stuk hoger is dan op Zandvoort. Hierdoor kwam de TT in de voorlaatste ronde langzaam tot stilstand. Een goede leerschool, maar hierdoor helaas de 2e plaats niet kunnen verzilveren. 

De volgende wedstrijd zal weer op het vertrouwde Zandvoort zijn, deze keer op Zaterdag 7 Augustus. We hopen u daar weer te mogen verwelkomen.