JR maakt vliegende start in DSC SS1

Het nieuwe autosportseizoen van de Dutch Supercar Challenge is op zaterdag 9 april met de eerste race afgetrapt op het Duitse circuit van Hockenheim. De Grand Prix baan lag er zonovergoten bij in de bossen van Baden-Württemberg. De rijders van de fraaie Nederlandse raceklasse van de GT en de SuperSport I divisies traden om 15.30 uur aan voor hun eerste race van het weekend.

Het team van JR Motorsport heeft in de SuperSport I divisie een sterke troef in handen in de vorm van Bert van der Zweerde met zijn BMW M3 silhouette. De BMW met kunststof beplating bleek een geducht wapen in handen van Van der Zweerde. In de vrije trainingen en kwalificatie was hij steeds vooraan te vinden in zijn klasse. Voor de kwalificatie wist hij een vierde tijd te noteren in zijn eigen divisie, wat hem een tiende positie algemeen opleverde.

Zowel in de eerste als de tweede stint klokte Bert uitstekende rondetijden en kon de strijd goed aangaan met alle auto’s die in zijn nabijheid kwamen. Uiteindelijk wist hij als vijfde algemeen over de streep te komen en kon ook de SuperSport I concurrentie voorblijven. Op de Hockenheimring werd een afgetekende dubbelzege op de palmares van JR Motorsport en Bert van der Zweerde bijgeschreven. De coureur blikte tevreden terug op het eerste raceweekend van de Dutch Supercar Challenge: “Een dubbelslag is het beste wat ons had kunnen overkomen dit weekend. Ik ben helemaal tevreden, de auto is goed, ik heb lekker gereden en gestreden en dit circuit ligt me ook prima.

Met de zon erbij is dit een perfect weekend voor mij!”