JJ racing vice-kampioen Rallycross Challenge Europe 2015

Afgelopen weekend werd in het Italiaanse Maggiora de slotwedstrijd van de Rallycross Challenge Europe verreden. Er kwamen negen Supercars aan de start en vielen er de drie podiumplaatsen in het RCE eindklassement nog te verdelen onder Stepanenko, onze Hoeseltse drukker en Pucher. Al lag de immer snelle Rus Stepanenko met 13 punten voorsprong in polepositie voor de RCE titel.

 

Op zaterdag werd de eerste vrije training ingezet onder een stalend zonnetje, maar in de derde ronde ging het al behoorlijk fout. In de tweede rechtse raakte Jos, mede gehinderd door het vele stof, de schuine berm van de daaropvolgende chicane en maakte hij een dubbele koprol. Onze drukker kwam er enigszins ongedeerd vanaf, maar de eerste indrukken van de Focus Mk3 zagen er anders uit. Met man en macht werd er gewerkt om de Focus Mk3 weer aan de start te krijgen en kregen we finaal ook groen licht van de technische commissie. Zo konden er zelfs op het einde van de tweede vrije training nog enkele ronden afgewerkt worden. Bij de start van de eerste heat maakt Jos een valse start en kreeg hij 3sec straftijd aangesmeerd. Uiteindelijk werd hij als derde afgevlagd na Stepanenko en Pucher wat hem een vierde tijd algemeen opleverde. Op zondag stonden de overige kwalificatiemanches en de finales op het programma. In de tweede en derde heat wist onze drukker telkens een vijfde tijd op de tabellen te zetten en in de vierde en laatste heat werd dit een derde tijd.

 

In de finale stond onze man uit Hoeselt op de vierde startpositie, de eerste rij was voor Stepanenko op de pole, Münnich en Giarolo. Na de start dook Jos als vierde de eerste bocht in maar in één van de daarop volgende bochten maakte Giarolo een stuurfout waardoor Jos gehinderd werd. Hierdoor waren de eerste twee natuurlijk gaan vliegen en was een derde podiumplaats nog het hoogst haalbare. Deze wist Jos uiteindelijk nog te pakken wat toch een serieuze prestatie was met een gehavende Focus Mk3 na de crash tijdens de vrije training. Mede dankzij deze derde podium plaats kon Jos zijn mooie tweede plaats in de RCE eindstand behouden na de verdiende kampioen Stepanenko.

 

Reactie Jos:  We waren toch wel verrast toen we in Italië aankwamen en de affiches met onze foto overal langs de weg zagen. Ook op de inkomtickets stonden we, het was duidelijk dat we tijdens onze testsessie in maart indruk hadden gemaakt. Bij de eerste training ging ik, mede door de beperkte zichtbaarheid op ongelooflijke wijze over de kop. Dankzij een Belgische verpleegster in de paddock kon ik uiteindelijk toch nog rijden. Er was blijkbaar iets verschoven tussen mijn schouderbladen, maar zij kon dit perfect terug op zijn plaats duwen, zodat ik pijnvrij kon rijden. Ook de mekaniekers leverden weer schitterend werk! De schade was toch aanzienlijk maar op minder dan 90min stonden we terug aan de start voor de tweede en laatste vrije training. Finaal behaalden we nog een mooie derde podium plaats waarmee ik mijn tweede plaats in het Rallycross Challenge Europe kampioenschap wist veilig te stellen. We hebben er weer een schitterend rallycross jaar opzitten, één waarin we tweemaal vice-kampioen werden en in alle reeksen en finales aan de start kwamen, wat toch een ongelooflijke prestatie is in een rallycross seizoen.

 

Na deze RCE finale zit het rallycross seizoen er op voor het JJ Racingteam en kunnen we best tevreden terug blikken. Zo behaalde Jos 5 overwinningen en werd hij zowel in het BK als in de RCE vice-kampioen. We willen bij deze ook al onze sponsors, supporters en FB volgers nogmaals bedanken voor de steun en hopen jullie weer te verwelkomen in 2016! Tot dan!!