Intrax in de WTCC samen met Tom Coronel

Eemnes, 12 februari 2013 – Coureur Tom Coronel neemt in 2013 opnieuw deel aan het FIA World Touring Car Championship (WTCC). Na afronding van de sponsoronderhandelingen weet de 40-jarige coureur uit Eemnes dat hij ook komend seizoen de BMW 320 TC van het Italiaanse ROAL Motorsport bestuurt. Dit team, onder leiding van oud-autosportkampioen Roberto Ravaglia, richt zich in 2013 op de top drie van het wereldkampioenschap voor toerwagens. Darryl O’Young rijdt de tweede BMW van het team en gaat voor de winst in de Drivers’ Trophy, het klassement voor privérijders in het FIA WTCC.

Voor het derde jaar werkt Coronel samen met het team ROAL Motorsport. “Eind vorig jaar sprak ik Roberto Ravaglia al uitgebreid, waarbij hij aangaf dat het team alle reden had om de samenwerking voort te zetten. Afgelopen winter werkten zij hard aan het lichter en beter maken van de BMW. Anders dan in afgelopen jaren zitten we met de auto nu dichtbij het reglementair toegestane minimumgewicht en dat biedt zeker voordelen. Verder is het Chevrolet-fabrieksteam er dit jaar niet meer bij en daarmee zijn de kansen en verwachtingen bij ons en anderen hooggespannen. Met ROAL Motorsport zetten wij in op de top drie tijdens races en in het kampioenschap. Als team zijn wij goed op elkaar ingespeeld, de auto’s zijn optimaal voorbereid en door veranderingen in het reglement bestaat er geen gewichtsvoordeel meer voor auto’s met voorwielaandrijving. Natuurlijk, de concurrentie heeft ook niet stilgezeten. Zo komt Honda bijvoorbeeld met een fabrieksteam, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit jaar in de top meedoen.”

 Coronel vervolgt: “Samen met Intrax Schokdempers gaan wij het onderstel nog verder verbeteren. Mijn ervaringen uit het verleden leren dat wanneer je aan het finetunen bent, dempers vaak het verschil maken. Dat is een van de vele zaken die ons dit jaar een voordeel moeten opleveren. Ik zie het ook als een voordeel dat het kampioenschap op 24 maart in Italië begint, dus dicht bij de thuisbasis van ROAL Motorsport. Daarmee houden wij voldoende mogelijkheden om de auto tot kort voor de eerste race te testen.”

 Coronel’s nieuwe teamgenoot Darryl O’Young uit Hong Kong heeft zijn sporen binnen de internationale autosport ruimschoots verdiend. Hij is ook al vele jaren actief binnen het FIA WTCC en maakt in 2013 de overstap naar de achterwielaangedreven BMW’s van ROAL Motorsport. Coronel over zijn nieuwe teamgenoot: “Ik ken Darryl al heel lang. Hij is een allround coureur met veel ervaring, niet alleen in het WK Toerwagens, maar ook met GT’s. Zijn ervaring kunnen we goed gebruiken om daarmee tijdens het testen nog beter en sneller tot resultaten te komen. Ik denk dat zijn komst absoluut een versterking voor het team betekent. Er zal geen sprake zijn van teamorders, omdat wij ieder om een andere titel strijden. Darryl richt zicht dit jaar volledig op het binnenhalen van de titel in de Drivers’ Trophy.” Teambaas Roberto Ravaglia zegt: “We kijken met veel vertrouwen vooruit naar het komende seizoen. Tom hoort bij onze familie en we zijn blij om Darryl in ons team te verwelkomen. Beiden zijn ervaren rijders en hebben aangetoond dat ze om topklasseringen in het WTCC kunnen meestrijden. Met hen aan boord kan ons team zich richten op goede resultaten: Tom heeft het potentieel om voor een klassering in de top drie van het rijderskampioenschap te gaan en Darryl kan meestrijden voor de titel in de Yokohama Trophy.”

 Tom Coronel is blij dat hij weer een jaar op het hoogste niveau van de toerwagenracerij uitkomt. “Je kunt er niet omheen, de economische omstandigheden zijn zwaar. Gelukkig blijven de meeste sponsors mij ook in 2013 trouw en is het gelukt om ook enkele nieuwe partijen daarvoor te interesseren”, begint Coronel. Met de deelname in het seizoen 2013 is hij, samen met regerend wereldkampioen Rob Huff, de coureur met het grootste aantal WTCC-wedstrijden op zijn naam.

Evenals in voorgaande jaren verzorgt Eurosport wereldwijd de uitzendingen van de FIA WTCC-evenementen. Verder besteden ook dit jaar tal van media aandacht aan het wereldkampioenschap. Tom Coronel zal samen met zijn team via de sociale media alle relevante informatie melden, waarbij ook de productie van de veel bekeken filmpjes voor en na de evenementen wordt voortgezet.

 Een video met een vooruitblik van Tom op het WTCC-seizoen 2013 is te bekijken via

www.youtube.com/watch?v=RvJD9QgSjwo.

 FIA WTCC 2013 Kalender

Italië               23-24 maart

Marokko        06-07 april

Slowakije      27-28 april

Hongarije      04-05 mei

Oostenrijk      18-19 mei

Rusland        08-09 juni

Portugal        29-30 juni

Brazilië          27-28 juli

Amerika         07-08 september

Japan            21-22 september

China            02-03 november

Macau           15-17 november

 Tom Coronel wordt in het FIA WTCC seizoen 2013 gesteund door: McGregor, TW Steel -big in oversized watches-, Valvoline, DHL, AkzoNobel stickerfixtm , Equinix, Boretti, De Wild Multi Print Solutions, Intrax, Playseat, Super-B en Freem.