Intrax feliciteert Tom C met zijn tweede plaats in Moskou

Voor video klik hier

Tom Coronel streed voor wat hij waard was tijdens de 11e en 12e ronde van het FIA-WTCC op de Moscow Raceway. Tijdens de kwalificatie kwam hij slechts zevenhonderdste van een seconde tekort op polesitter Yvan Muller. De 41-jarige coureur uit Eemnes startte zijn eerste race met een set nieuwe banden onder de ROAL Motorsport BMW 320TC, maar moest desondanks ook nu zijn meerdere erkennen in de Fransman Muller. Race twee begon de Nederlander vanaf een achtste positie en een goede start bracht hem tijdens de hectische beginfase tot vijf plaatsen winst. In de felle en spannende strijd die volgde kwam hij kansloos naast de baan terecht. Hij wist zijn race te vervolgen maar eindigde op een teleurstellende veertiende plek. In de tussenstand van het Wereldkampioenschap Toerwagens bezet Tom Coronel nu de zesde plaats met 88 punten. 

 Na afloop verklaarde Tom Coronel enthousiast: “Ik heb best een lekker weekend gehad. Aan het eind liep het niet helemaal zoals je zou willen, maar dat is ook het risico wanneer je wat feller rijdt. De BMW was goed! Deze baan ligt de auto en mij goed en dat bleek ook wel, want we reden constant in de kop mee. Het WTCC was hier nooit eerder, maar vorig jaar heb ik hier al eens met de McGregor Megane gereden. Het is een bochtige baan met niet al te veel echt lange rechte stukken. Voor mij is dat gunstig. Aan het eind van de kwalificatie begon het te regenen en dat is voor mij, of beter voor de BMW, wat minder gunstig. Ik was dus best tevreden met die tweede plek, hoewel je achteraf realiseert dat die 7/100 die je nu tekort kwam er misschien ook nog wel in zat. Zeker omdat ik in dat rondje Bennani moest ontwijken. Daarmee stond ik op de eerste rij naast Yvan Muller. Met het team besloot ik voor die race een set nieuwe banden te monteren. De start verliep goed, maar al snel kwam de Safety Car in de baan en later werd de race zelfs stilgelegd, omdat een van de bergingskranen op een onhandige plek was gestrand. Het beste was van mijn banden en aan het eind van het rechte stuk hing de hele verdere race een gele vlag. Maar Muller echt ergens inhalen zat er niet in. Hij is slim, houdt de gaatjes dicht en het lukt gewoon niet om er langs te komen. Dus een tweede plaats op het podium en mooie WK punten. Na de staande start van race twee had ik eerst het nodige te doen met de Lada die voor mij stond. Er werd wat geduwd, maar ik bleef uit de muur en in de eerste ronden zocht en vond ik mogelijkheden om verder naar voren te komen. Toen ik eenmaal derde ging ik een keer te wijd, waardoor Tarquini en Thompson, maar ook Muller en Huff weer heel dichtbij kwamen. Met zijn vieren en later met zijn vijven over het rechte stuk. Aan het eind daarvan kreeg ik voor de zoveelste keer in deze race een tikje van Tarquini en vloog naast de baan. Daarbij nam ik Thompson mee. Er waren mensen die riepen dat ik instuurde, maar de beelden tonen aan dat dit niet is gebeurd. Ik kreeg gewoon weer een tik. Pech dus en jammer, want daarmee verloor ik een tweede podiumplaats in dit weekend”, aldus Tom. 

 

Uitslag race 1: 1.Yvan Muller (Chevrolet Cruze 1.6 T) 15 ronden in 51:37.955; 2. Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) op 0.511; 3. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC) op 5.327; 4. Rob Huff (Seat Leon WTCC)op 6.685; 5. James Thompson (Lada Granta) op 10.549 en 6. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC) op 10.718.

 

Uitslag race 2: 1.Michael Nykjaer 13 ronden 22:53.698; 2. Yvan Muller op 0.379 (beiden Chevrolet Cruze); 3. Rob Huff op 6.418; 4.Pepe Oriola (SEAT Leon WTCC) op 7.494; 5. Norbert Michelisz op 8.075 en 14.Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) op 20.716.

 

FIA WTCC 2013 Kalender*

Portugal        29-30 juni

Argentinië     03-04 augustus

Amerika         07-08 september

Japan            21-22 september

China            02-03 november

Macau           15-17 november

(*onder voorbehoud)