Intrax feliciteerd Bas Schouten en Jeroen Mul met hun klasse overwining

Revanche voor Bas Schouten en Jeroen Mul! Na hun uitvalbeurt in de zaterdagrace hebben zij de zondagrace van de Sport-divisies op hun naam geschreven.

Bij de start van de tweede race in de Supersport en Sport divisie was het Koen Bogaerts die uitstekend weg kwam en daarmee hetzelfde als gisteren deed. Hij stak  zijn BMW eenvoudigweg naast de SEAT van Ferry Monster en pakte zo de leiding. Ook Bas Schouten verschalkte Ferry Monster, al was dat een paar bochten verder in de Kanaalbocht pas. Na de eerste ronde was het JR Motorsport dat de eerste twee positites in handen had.

Vooraan het veld werd het uitermate spannend door een gevecht om de centimeters tussen de SEAT van de gebroeders Monster en Bas Schouten voor hen. Ferry Monster had een goed ritme te pakken en reed langzamerhand richting de tweede positie, al kon hij niet echt een directe aanval plaatsen.

Halverwege de race ging het pitstop window open, waarna Bas Schouten als eerste binnen kwam met Ferry Monster in zijn kielzog. Koen Bogaerts besloot om iets langer buiten te blijven en zo te profiteren van  de relatieve rust op de baan terwijl de pitstraat een drukte van jewelste was. Hij kwam als een van de laatste binnen en herhaalde daarmee de tactiek van de eerste race. Tijdens zijn verplichte pitstop gaf hij het stuur over aan Pieter van Soelen. Jeroen Mul die de wagen van Bas Schouten overname wist een gaatje van acht seconden op zijn achtervolgers op te bouwen terwijl Bert van der Zweerde Marco Poland afloste. Bij het verlaten van de pitstraat kwam hij direct achter Pieter van Soelen weer de baan op, waarna er hevig gesRondenlang wilde Van der Zweerde er langs maar Van Soelen hield het hoofd koel en bleef verdedigen ten op zichte van zijn teamgenoot. Bij het aanremmen van de Ziekenhuisbocht maakte Van der Zweerde een foutje en ging rechtdoor. Hij kon zijn weg weliswaar vervolgen maar kreeg wel direct Robin Monster in zijn nek. Hij wist echter zijn positie te behouden tot hij in de slotfase stil viel en het strijdtoneel moest verlaten.

In de laatste fase van de race gebeurde er nog het nodige. De rondetijden van Pieter van Soelen liepen flink op, waardoor hij een positie verloor aan de vice-kampioenen van vorig seizoen: Ferry en Robin Monster. Na 60 minuten racen kwam Jeroen Mul als eerste over de finishlijn gevolgd door de Monsters en Pieter van Soelen.