HENK THUIS UIT VOLKEL WINT NURBURGRING MET PORSCHE 997

Henk Thuis beloont knappe inhaalrace met zege in Supersport 1-divisie van Dutch Supercar Challenge.

Henk Thuis heeft zondag 20 april op de Duitse Nürburgring een prachtige zege geboekt in de Dutch Supercar Challenge. Gestart vanuit het achterveld racete ‘Mister Intrax’ naar de winst in de Supersport I-klasse. ,,De nieuwe auto en het team waren beide briljant’’, aldus een blije Henk Thuis, die overigens zaterdag de eerste race zag worden afgelast wegens dichte mist

Vorig jaar eindigde Henk Thuis als vierde in het eindklassement van de Supersport I. Hij reed destijds met een BMW GTR V8. ,,In 2007 heb ik veel geleerd. Ik begrijp nu hoe het Supercar-spelletje gespeeld wordt’’, vertelt Henk. ,,Als je die opgedane ervaring koppelt aan de kracht van mijn nieuwe wagen, een Porsche 997 GT3, dan maak ik zeker kans op het kampioenschap.’’

Kwalificatie
Die mogelijkheid om voor de titel te gaan, leek tijdens de kwalificatie nog ver weg. ,,Ik had namelijk wat technische problemen’’, legt Henk uit. ,,Door vibraties in de wagen moest ik de Porsche na drie ronden noodgedwongen aan de kant zetten. Gevolg was dat ik vanaf plek 26 moest starten, terwijl andere Supersport 1-rijders als Duncan Huisman (pole-position) en het duo De Vries/Dijkstra (tweede) vooraan konden beginnen. Als je dan ook nog bedenkt dat de race slechts veertig in plaats van de geplande zestig minuten zou duren, leek ik te weinig tijd te hebben om echt naar voren te kunnen rijden.’’

Goede wagen én tactiek
Henk Thuis had voor de race van zijn Intrax-team echter een prima geprepareerde bolide meegekregen én een goede tactiek uitgestippeld. ,,Ik wilde de eerste helft van de race goed mijn banden sparen, waardoor ik in de tweede helft van de race nog genoeg rubber zou overhebben’’, legt hij uit. Die insteek werkte uitstekend. Thuis werkte zich gestaag op naar voren. ,,Bovendien had ik het geluk dat de snelle Duncan Huisman een lekke band kreeg.’’

Spannende slotfase
In de slotfase kreeg de inmiddels op de tweede plaats liggende Henk Thuis koploper Siebrand Dijkstra in het vizier. ,,Tijdens onze strijd was er helaas nog een achterblijver die het leuk vond om met ons mee te racen, hetgeen behoorlijk hinderlijk was. Toch kon ik vlak voor de finish Dijkstra nog inhalen. Hij liet een minimaal gaatje, waarna ik er net langs kon. Er was tijdens die inhaalactie een lichte touché, maar er is geen schade berokkend.’’

Mooie zege
Henk Thuis was uiteraard dolblij met zijn even mooie als onverwachte zege. Na afloop deelde de winnaar de nodige&nbsp