FERRARI 430 4-WAY BLACK TITAN STREET / TRACKDAY SUSPENSION

De eigenaar: “… Mijn standaard F430 had nogal last van onderstuur, zowel bocht in als uit. De vering was nogal slap waardoor de auto overhelde in bochten, bij accelereren de achterkant naar beneden trok en bij krachtig remmen de neus bijna het wegdek raakte. Op zich waarschijnlijk een veilige standaard afstelling af fabriek, maar nogal belemmerend op trackdays en circuitevenementen.

Door de bedrijven Intrax en A-Repair (www.a-repair.nl ) is er gewerkt aan de oplossing van deze problemen. Op de F430 is een 4-WAY ‘Black Titanium’ schokbrekerset door Intrax gemonteerd.

Tevens is de uitlijning en camber van de wielen aangepast.

De resultaten zijn spectaculair te noemen! Op het circuit Papenburg, is een exacte kopie van de ‘Kleine Kurs von Hockenheim’, wist ik met de F430 reeds in de 3e ronde een tijd te noteren die 1 seconde sneller was dan het ronderecord, wat neergezet was met een standaard F430 door de testrijder van het blad ‘Car en Driver’.  Het circuit was zelfs nieuw voor mij. Helaas was deze tijd niet verder te verbeteren omdat de standaard remblokken dit racegeweld niet aan konden. Door de slechte remmen liet ik zo’n 2-3 seconden liggen en daar ligt dus het volgende punt van verbetering.

Mijn conclusies: het prominente onderstuur is verdwenen, de balans is op een droge baan erg goed en het weggedrag voorspelbaar. Al vroeg kan er vanaf de “Apex” de bocht-uit worden geaccelereerd zonder vervelende overstuursituaties.

Indrukwekkend zijn de prestaties op de gewone weg, grote oneffenheden worden dankzij de instelbare “high speed” compressie demping zeer soepel en comfortabel geabsorbeerd. Deze upgrade heeft dus een messcherpe strakke F430 opgeleverd op het circuit en een comfortabel metgezel op de openbare weg.

De uitdaging voor Intrax was het vinden van een goede oplossing voor de geïntegreerde motorelektronica met die van de schokbrekers. Met de oplossing van Intrax is alle software volledig standaard gebleven.”

Contacteer voor meer foto’s en info Intrax op info@intraxracing.nl