EVO X RALLY VERING

 Gebaseerd op de meer dan 35 jaar ervaring in het zand en op het circuit is er nu een rally onderstel ontwikkeld door Intrax. De kampioenschap winnende Black Titan XL vering werkt net zo goed voor de race als voor rally en rallycross. 

Nu de zogenaamde “roller bearings” verboden zijn in de diverse rally kampioenschappen, is wrijving- en stick-slip vermindering een hot-topic. De Black Titan geleidestang en zuigerstang zijn extreem glad en wrijvingsloos. Deze Black Titan coating reduceert de wrijving tot het niveau van een “roller bearing” systeem. Tegelijkertijd is het onderhoudsvrijer, lichter en meer kosten effeciënt. Met een Vickers hardheid van meer dan 2000Hv zijn de geleide- en zuigerstangen praktisch onverslijtbaar en “bullit-proof”. Het lagerings principe met het glijdende lager zorgt ervoor dat de veerpoot op zijn sterkst is als hij ingedrukt wordt. Dus hoe harder je rijdt, hoe sterker je vering wordt! Deze vering zal je altijd naar de finish brengen.   

Het XL systeem is een oversized 52mm geleidestang gemaakt van precisiebuis wat naadloos getrokken is en het beste wat er op de markt te krijgen is. 

De demping afstelling is snel en begrijpelijk. High- en lowspeed compressie en rebound demping kan worden geregeld met onafhankelijk opererende verstellingen. Deze opereren over een brede range van maximaal 50 klikken per afsteller.

Camber kan worden afgesteld met camber inserts over een totaal bereik van ca. 3 graden. De WRC stijl excentrische camber platen laten een snelle en nauwkeurige fijnafstelling toe tijdens een rally service. De excentrische WRC stijl camberplaten kunnen vervangen worden door Gr. N gehomologeerde topmounts met een vaste top pin positie.      

Door het gebruik van de lichtste en sterkste materialen zoals 7075T6 aluminium en titanium is het gewicht van de vier dempers (incl. topmounts/ camberplaten) beperkt gebleven tot slechts 26kg. Hierdoor verbetert de pk/kg verhouding van je auto en het onafgeveerde gewicht waardoor acceleratie, tractie en tijden op de proef verbeteren.

Geïnteresseerd? Bel of email met Intrax om te horen wat wij voor jou kunnen betekenen.