Henk Thuis takes first place with the BMW M3 silhoutte from JR motorsport

Last weekend the 6th race of the Dutch Supercar Challenge was held on circuit Assen during the Gamma racing days.

In de GTB-divisie had de Belgische coureur Werner van Herck een zeer goede start. De bestuurder van de bijzondere Mazda 3 rotor was begonnen op de tweede positie en pakte bij de start meteen de eerste plaats over van Nelson van der Pol. Van der Pol verloor in de beginfase meerdere plaatsen, want ook Charlie Frijns ging aan de BRL-coureur voorbij.

Vanuit het achterveld reden Daan Meijer en Henk Thuis snel naar voren. Beide coureurs waren snel onderweg en konden al snel Kees Kreijne, Nelson van der Pol en Rob Frijns inhalen. Meijer kon zijn goede inhaalslag echter niet voortzetten, want hij moest al vroeg de pitstraat opzoeken.

Tot de pitstops lag Charlie Frijns op de eerste positie, voor Henk Thuis en Werner van Herck. Na de pitstops had Henk Thuis de eerste positie van Frijns overgenomen.

In de slotfase van de race veranderde de top drie van de GTB-divisie niet meer, waardoor Henk Thuis zijn inhaalrace met een eerste positie kon bekronen. Charlie Frijns en René Wijnen eindigden op de tweede plaats, en Werner van Herck pakte met een derde positie zijn tweede podium van dit weekend.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *