• Custom shock absorbers

    No ready-made products in stock, but raw materials. Shocks are built when the specifications and wishes of the customer are known.

  • Service and quality

    Every shock absorber is dyno tested after production/overhaul/ repair to ensure quality. All data is being stored in the name of the customer and unique shock absorber number so the complete history can be found for any questions or service.

  • Perfection in every detail

    Every shock absorber is calculated and built completely according to the wishes, customer and specification.

Automotive

Intrax specializes in  shock absorbers for motorsport enthusiasts in all disciplines.

Customization

At Intrax we can develop shock absorbers for industrial purposes in the broadest sence imaginable.

Other purposes

We  also develop shock absorbers for boats, trucks, carriages, roller coasters and more.

Products

News

New Machine

Op maat gemaakt

Intrax is een Nederlandse fabrikant van hoogstaande demping-, veringtechnologie met meer dan 40 jaar intensieve ervaring op het allerhoogste niveau in verscheidene autosport disciplines. Intrax ontwerpt en produceert schokdempers, vering en ondersteltechniek voor Formule 1 auto’s, straatauto’s, schoorstenen, hijskranen, intern transport banen, nautische doeleinden en alles daartussen. En wordt ook wel dé schokdemper specialist genoemd. Alle schokdempers van Intrax zijn “maatpakken” aangezien iedere set ontworpen wordt aan de hand van de specificaties van de auto/machine/voorwerp en de wensen van de bestuurder/eigenaar/ontwerper, dus nog echt “Custom Made”.

BMW F82 M4

We hadden deze auto al begin 2014, stiekem achter een doek omdat de M4 zijn officiële introductie nog niet gehad had.

Wij kregen de auto alvast zodat wij het onderstel klaar konden hebben voor het Zwitserse heuvelklim kampioenschap dat vlak na de officiele introductie van de M4 begon.

We mochten eigenlijk helemaal niets, geen foto’s maken (stiekem wel gedaan voor de deur natuurlijk), niet rijden (niet gedaan, was een te groot risico dat iemand een foto zou nemen van de eerste niet gecamoufleerde M4 in Europa op de openbare weg) en dus niet testen.

Dat de Intrax suspension engineers goed rekenwerk hadden verricht blijkt uit de resultaten. De rijder was er “uit de doos” snel mee en won het kampioenschap.

HTTP://WWW.ALBINS.CH

YOU TUBE ONBOARD FILM

Lancia Delta Integrale EVO stabilisatorstang

Voor onze Lancia specialist MCC sport hebben wij samen nieuwe stabilisator stangen met bevestigingen ontwikkeld voor de Lancia Delta Integrale group A.

BMW Compact Cup

De BMW Compact Cup behoort al jaren tot de leukste raceklassen van de DNRT. De cup kenmerkt zich door een bonte mix van ervaren en beginnende coureurs en is de meest budgetvriendelijke manier om met een BMW te racen. De betrouwbaarheid van de auto en de regels voor het prepareren maken deze klasse niet alleen betaalbaar maar ook nog eens prettig competitief.

Al voor zo’n € 5000,- zet u een raceklare B18 Compact op de baan!

Voor de B19 klasse binnen de Compact Cup levert Intrax een op deze auto aangepaste demperset met bijpassende veren. In combinatie met de goede gewichtsverdeling en achterwielaandrijving van de BMW Compact zorgt deze set voor rondentijden waar veel duurdere raceklassen zich niet voor zouden schamen.

Bekijk schokdempers voor BMW

https://www.bmwcompactcup.nl/