DUO VD KOLK & VD HEUVEL OPPERMACHTIG OP CIRCUIT HOCKENHEIM

Tijdens de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap op het circuit van Hockenheim heeft het H&P team weer van zich doen spreken. De coureurs Peter van der Kolk en Jeroen van den Heuvel wisten in de kwalificatie al aardig hoge ogen te gooien door de 6e tijd weg te zetten met een van de kleinste auto’s tussen de grote V-Stars en Marcossen en Porsches van 500 tot 650 PK, in vergelijk met de dikke 300 PK van de BMW Compact GTR van het Brabantse duo.

Daar de baan zeer glad was en er al menig coureur een auto afgeschreven had nam het duo de beslissing om op nieuwe regenbanden weg te gaan. Jeroen nam de start voor zijn rekening: "In het begin kon ik de kop goed bijhouden, maar toen er toch een beetje een droge lijn kwam werden mijn banden te heet en kon ik mijn draai niet meer vinden en moest wat plaatsen laten zakken".

Na 45 minuten vechten met de hete regenbanden besloot het team om de auto binnen te halen en Peter van der Kolk weg te sturen op nieuwe slicks. Dit bleek de goede oplossing en Peter ging als een kanon door het veld heen en bracht de auto helemaal terug naar P2. Jeroen nam hierna de stint over en ging in precies het zelfde tempo door en de voorsprong werd nog verder uitgebouwd. De ronde tijden op nummer 1, Huub Vermeulen en Frits Hessing, waren duidelijk sneller en er was zelfs nog hoop op een eventuele overwinning.

Jeroen "Op een gegeven moment waren we de snelste op de baan met het meest constante ritme, en als je dan op de monitor ziet dat je Jeroen Bleekemolen, Michel Bleekemolen en Cor Euser achter ons ziet staan, ja ,dan moet het gewoon alles of niks worden!" En het werd dus ook alles. Een paar ronde voor het einde werd ook de dikke V8-Nascar van Huub Vermeulen verschalkt en daar was een zeer mooie overwinning met meer dan 1 ronde voorsprong op het gehele veld met dikke auto’s en niet de minste coureurs. Jeroen: "Ik moet toch echt mijn petje afnemen voor Peter, die vent kan wel zo rijden!  Ik heb het weer van hem geleerd, dus samen heeft de rest van het veld het heel zwaar met ons!"

Peter en Jeroen zullen zeer waarschijnlijk ook aan de start van de nieuwsjaars race verschijnen op 4 januari op Circuit Zandvoort, want nu kunnen ze ook nog gaan voor de titel van 2009. Jeroen: "Het word natuurlijk wel heel erg druk zo, de BMW moet eerst weer helemaal gereviseerd worden en Peter en ik vliegen met het hele team op 5 januari naar Dubai om daar weer onze titels te verdedigen tijdens de 24 uur van Dubai, maar daar komt binnenkort weer meer nieuws over, alle auto’s en spullen staan nu al op de boot naar de warme zon, nu wij nog……..".
Geschreven door Karin Dolman    

Zondag 07 December 2008