De Radical SR8LM verpulvert het ronderecord van de Nordschleife op de nieuwe Intrax 4-WAY Black Titan schokdempers

Radical motorsport heeft met de straat versie van de SR8LM en rijder Michael Vergers hun eigen ronderecord verbeterd met maar liefst 8 seconden. Het Duitse autoblad Sport Auto en het Engelse blad EVO zijn bij de poging geweest en hebben de tijd geconfirmeerd. De officiële tijd zal de 20e Aug. bevestigd worden.

Intrax 4-way verstelbare Black Titan schokdempers op de SR8LM

De weersomstandigheden voor het record waren perfect, met temperaturen de 30 graden naderend. Vergers vocht in het begin met de Nordschleife’s angstaanjagende kerbs,sprongen en bulten, maar vond al snel de ideale setup die hem inspireerde om sneller te gaan.  “De auto was perfect, ik kon echt hard hard pushen en het voelde duidelijk sneller aan dan de vorige SR8 in 2005,” zei Vergers. “Het is fantastisch dat we het record verbroken hebben, hopelijk krijg ik nog een mogelijkheid om met Radical hier weer te zijn in de toekomst”

Radical mede-oprichter Mick Hyde zei: “Ik ben duidelijk verrukt, het record is een team effort geleid door Phil Abbott en Mike Rowe. Dunlop heeft ons briljante banden geleverd. Wij hebben één set gebruikt om naar de ring toe te rijden en het record te zetten. “We hebben bewezen dat de SR8LM niet alleen ‘s werelds beste trackday auto is, maar dat deze ook praktisch genoeg is om naar het circuit toe te rijden. Het is een echte produktie sportwagen, met echte performance credentials, zoals we vandaag hebben laten zien.”

De oprichter van Intrax (Henk Thuis) was aanwezig om de poging van Radical te ondersteunen en te helpen een optimale afstelling te vinden van de 4-way Black Titan schokdempers. “Deze auto is uitgerust met alle nieuwste uitvindingen van Intrax, inclusief de nieuwe  “v3” dempings zuigers. Deze optimaliseren stabiliteit, comfort en grip van de Radical. Dit is opnieuw een echte stap voorwaarts en we zijn verheugd dat het zo goed vertaalt in verbeterde veiligheid en rondetijden.”   

Winnende voorbeelden
Intrax is de houder van het officiële ronderecord voor straat legale auto’s op de bekende “Nordschleife” van de Nürburgring. In 2009 verbeterde de Radical SR8LM op de Intrax 4-WAY schokdempers met een ronde van 6m48s hun eigen record daterend uit 2005. Per vandaag, is de Radical per ronde meer dan 23 seconden sneller dan iedere andere straatauto. Zie de onderstaande link en het youtube filmpje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times
http://www.youtube.com/watch?v=acSGbO0MGGI