Coronel klimt in stand WK

Grote vraag was of Tom Coronel het huzarenstuk van de vorige -door hem gewonnen- race op de Slovakia Ring zou kunnen herhalen tijdens het vierde FIA WTCC 2013 weekend op de Hungaroring. Op het circuit bij Boedapest pakte de 41-jarige coureur uit Eemnes tijdens de kwalificaties een vijfde en zesde startplaats. Beide races eindigden voor hem met een zesde klassering. De door ROAL Motorsport ingezette BMW 320 TC miste ook nu op het rechte stuk nog net wat topsnelheid, maar presteerde verder sterk op het bijna 4,4 km lange circuit. Tom Coronel voegt met deze resultaten weer WK-punten aan zijn totaal toe en klimt naar de zesde plaats met 64 punten. Hij is daarmee nog steeds de beste scorende BMW-rijder in FIA World Touring Car Championship 2013.

 “Ik heb echt heeeerlijk gereden!”, opent een enthousiaste Tom Coronel zijn verhaal. “In de vrije training zaten we er goed bij en ook de eerste kwalificatie verliep lekker. Wij weten waar we staan: Een vierde tot zesde plaats is absoluut haalbaar. Na de eerste kwalificatie moest ik echter naar de Technische Controle en miste daarmee de start van de Top 12 kwalificatie. Geluk was dat Gabriele Tarquini nog een keer naar binnen kwam en dat ik bij hem kon aansluiten. Daarmee had ik op het laatste moment nog een goed sleepje en reed naar de zesde plaats. Na de start van de eerste race was het best wel even hectisch. De eerste bocht kwam ik goed door en net voor de tweede bocht kreeg ik linksachter een stevige tik van Nash. Ik raakte daardoor Tiago Monteiro, die van de baan schoot. Iets waar ik niets aan kon doen dus. Door de hevige impact verloor daarmee wel twee plaatsen en moest strijden met Bennani, Tom Chilton en Rob Huff om tot een zesde plaats terug te komen. Maar ik heb echt lekker geracet, veel strijd gehad en de auto voelde ook nu heel constant aan. Alleen aan het eind van het rechte stuk missen we nog steeds wat topsnelheid. Door een verdedigende lijn te rijden en de goede wegligging van de BMW in het middengedeelte van het circuit kon ik mee blijven strijden. Ook de tweede race ging lekker. In het begin was er de klap van Tarquini waardoor wij achter de Safety Car terecht kwamen. Na een paar ronden ging de race verder en had ik mijn handen vol aan de Chevy’s van Muller en Chilton. Ik gaf alles maar kon Muller niet houden. Chilton lukte het ook om er langs te komen, maar die kon ik na een foutje weer terugpakken. Zesde in deze race, die gewonnen werd door Rob Huff. Huffy, de coureur met wie ik de eerste race zoveel strijd had. Daarmee zie je dat we de strijd aankunnen, ondanks het gemis van de topsnelheid aan het eind van het rechte stuk. Ik rijd echter wel op de limiet en meer zit er gewoon niet in, maar het zou wel mooi geweest zijn als we ook hier nog een beker hadden kunnen pakken”, aldus Tom Coronel.

Video