BMW-coureur Tom Coronel revancheert zich sterk tijdens FIA WTCC-races in Sonoma USA

Sonoma, 23 september 2012 – De eerste race na de zomerstop van het Wereldkampioenschap Toerwagens (FIA WTCC) 2012 vond plaats in Sonoma-USA. Deze ruim 4 kilometer lange, glooiende racepiste in de omgeving van San Francisco was voor het eerst gastheer van deze raceserie. Voor Tom Coronel verliepen de eerste kilometers op het circuit niet helemaal naar wens. Met nog zes minuten te gaan in de geklokte training zorgde een rode-vlagsituatie voor een onderbreking in zijn reeks trainingsronden. Daarmee kwam de bandenkeus niet meer uit en bleef er uiteindelijk weinig tijd over om tijden verder te verbeteren. De 40-jarige coureur uit Huizen in de ROAL Motorsport BMW 320 TC spinde daarna tijdens de meest cruciale ronde en dat verklaarde zijn twintigste trainingstijd. Een tegenvaller dus, maar voor de Nederlander een extra stimulans om er wat van te maken. In de openingsronde van de eerste race ging er bij meerdere rijders het nodige mis en Coronel kwam door als elfde. Door uitval van andere deelnemers en met zijn eigen inhaalacties klom de BMW-coureur op naar de achtste plaats in het klassement van de eerste race. Race nummer twee begon voor hem weer vanaf de twintigste startplaats. Ook nu schoot Tom snel door het veld en bracht na de eerste ronde al een tiende plaats op de borden. Tussentijds kwam er nog een Safety Car in de baan, maar ook dat maakte geen eind aan zijn opmars die eindigde met een vijfde plaats. Kortom, beloftevolle resultaten aan de vooravond van het volgend FIA WTCC raceweekend dat in Japan plaatsvindt. Zoals bekend het tweede thuisland van Coronel en dus een evenement waar hij nu al veel van verwacht.
 
Tom Coronel verklaarde na afloop: “Sonoma is zeker een aparte baan en omdat wij hier nooit eerder reden, was iedere ronde er een. Maar tijdens de trainingen ging het behoorlijk fout. Ik reed achter mijn teamgenoot en hij wilde mij in een acceleratiezone van de baan voor laten, om daarna bij mij aan te sluiten. Door een communicatiestoring begreep ik dat niet en knalde vol bij hem achterin. De voorkant van mijn BMW zat zwaar in elkaar en ik kon gelijk terug naar de pits. Weg was de kostbare trainingstijd om deze baan beter te leren kennen. Ik verloor meer dan een half uur. Zeker op zo’n moeilijke baan kun je die tijd absoluut niet missen.”
 
“Bij de geklokte tijdtraining ging het in het begin best redelijk en ik lag rond de achtste/negende plaats. Toen volgde er een rode-vlagsituatie en moest je van voor af aan beginnen. Ik had daarna nog zes minuten om de tijd te verbeteren. Een nieuwe set banden eronder, een rondje opwarmen en daarna vlammen. Juist toen ging ik in de rondte en stond daarmee twintigste.”
 
“Pas tijdens de warm-up had ik het gevoel in de juiste swing voor dit circuit te zitten. Kort na de start van de eerste race ging er bij de rijders voor mij van alles mis. Op meerdere plaatsen schoven er auto’s van de baan en ik moest goed opletten om zelf niet door een terugketsende auto geraakt te worden. Ik kwam overal goed langs en reed al snel binnen de top tien. Daarna was er de strijd met Bennani, waarbij wij elkaar raakten. Zelf ben ik ook nog een keer in het rond gegaan, maar had de zaken snel weer onder controle. En met een mooi eindresultaat.”
 
“Ook bij de staande start van de tweede race kwam ik prima weg en boekte gelijk de nodige plaatsen winst. Dit keer had ik een heel bumpergevecht met Tiago Monteiro, waarbij ik er ook nog een keer afvloog. Daarna was het voor mij alleen maar inhalen. De ene na de andere rijder hengelde ik binnen. Iedere keer remde ik er in de bocht naar toe en pakte ze redelijk makkelijk. Zo reed ik van P20 naar P5. Denk je daar over na en had je wat verder naar voren gestaan, was een podiumplaats zeker mogelijk. Dat is wel ons doel voor de races die nu komen in Japan. Speciaal voor dat weekend hebben wij nu de nodige nieuwe banden overgehouden en ik hoop daarmee straks ouderwets te kunnen vlammen!”
 
Een video met Tom’s raceweekend in Amerika is te bekijken via:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GGFl4lVrhl8
 
Uitslag Race 1
1. Yvan Muller 13 ronden in 23:34,369 ; 2.Rob Huff op 0,564; (beiden Chevrolet Cruze 1.6 T); 3. Norbert Michelisz (BMW 320 TC) op 5,444; 4. Gabriele Tarquini (SEAT Leon WTCC) op 8,847; 5. Alex Macdowall