A lot of rain during the Supercar Challenge race on Spa

Afgelopen weekeinde is er op het de 4de race verreden van de Supercar Challenge.
Tijdens de eerste race was het nog schitterend weer mooi droog en zonnig, maar zoals het SPA befaamt werdt de tweede race overschaduwd door donkere wolken waar de regen met bakken uit de lucht kwam zetten.
Het was zelfs zo erg dat de formula 2 race welke vooraf ging aan de supercar race voortijdig werdt afgebroken.

In de Supersport-divisie was Bert van der Zweerde in de regen een klasse apart. Bij de start van de race lag Ferry Monster op kop, met daarachter Peter Stox, Martin Webb en Bert van der Zweerde.

Hierna begon Van der Zweerde zijn klasse in de regen te tonen. De bestuurder van de BMW M3 GTR was zeer snel en slaagde erin om in een paar ronden de eerste positie van Monster over te pakken. Van der Zweerde lag na een paar ronden zelfs al op de elfde positie algemeen, een uitzonderlijke prestatie voor een auto uit eigenlijk de laagste klasse in het veld.

Race 1 had mooie resultaten opgeleverd voor de M3 silhouette van JR Motorsport met Pim van Riet/Henk Thuis met een mooie derde finishplaats in de GT-divisie terwijl Ferry en Robin Monster de hoogste positie mochten beklimmen van het podium in de Supersport-divisie.

Voor race 2 feliciteren wij Bert van Zweerde/Ted van Vliet met hun geweldige resultaat tijdens de door regen geteisterde race.
Zij haalden de 1ste plaats binnen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *