New model Swift Sport goes on in the populaire Swift Cup


Nu de Formido Swift Cup onlangs haar vijfde seizoen heeft afgesloten kijkt de succesvolste Nederlandse opstapklasse ooit alweer vooruit naar een nieuwe mijlpaal. In 2012 zal er immers geracet gaan worden met de compleet nieuwe Suzuki Swift Sport. “De Formido Swift Cup is vijf jaar lang een geweldige blikvanger geweest en gezien de doorstroming van veel racetalent naar hogere raceklassen, heeft deze klasse zijn toegevoegde waarde dubbel en dwars bewezen. De nieuwe Swift waarin we nu gaan racen is nóg sneller en nóg beter. Tel daarbij op het gunstige prijskaartje en de verbeterde technische controle en het zal iedereen duidelijk zijn dat de nieuwe Formido Swift Cup wederom een groot succes zal blijken”, licht PR-manager Bobberd van der Linden van Suzuki-importeur B.V. NIMAG de plannen toe.

Goede toekomst

De nieuwe Swift zal minimaal drie seizoenen in actie komen. Volgens Arjan Valk,  Autosport Coördinator binnen B.V. NIMAG, zijn de vooruitzichten voor de ‘vernieuwde’ cup goed: “Naast de bekende teams die afgelopen seizoen in de Swift Cup hebben gestreden zullen ook Equipe Verschuur en Team Bleekemolen hun rentree maken in de cup en al zeker is dat Racing Team Welzorg, een nieuw team waar een coureur met fysieke beperking aan de start zal verschijnen, gaat deelnemen. Daarnaast zijn er al erg veel gesprekken gaande met rijders uit de kartwereld die willen doorstromen naar de autosport. We denken dat er met Pasen 2012 wederom een leuk startveld staat.”

Onder het motto ‘Never change a winning team’ zullen Suzuki-importeur B.V. NIMAG, Circuit Park Zandvoort, Formido en Intrax ook de komende drie jaren de uitstekende samenwerking continueren.

Zo blijft de organisatie van de Formido Swift Cup in vertrouwde handen van Circuit Park Zandvoort en verzorgt zij in samenwerking met B.V. Nimag de promotie van de merkencup. Erik Weijers, COO van Circuit Park Zandvoort: “Momenteel onderhandelen wij met RTL over voortzetting van ons contract waarbij alle wedstrijden van de Formido Swift Cup weer in samenvatting voor de start van de Formule 1-uitzendingen op RTL GP zullen worden uitgezonden. Een beter platform voor onze deelnemers om zich letterlijk in de kijker te rijden is er bijna niet.” 

Read  here the complete newsflash

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *