Aquila

Aquila is een race auto bouwer, waarbij één van de race auto’s ook op kenteken verkrijgbaar is, uit Denemarken.

Het merk Aquila bouwt al jaren succesvol een van de snellere serie geproduceerde race auto’s van Europa. Deze op de vroegere Groep C Le Mans auto’s gebaseerde auto kan met verschillende motoren geleverd worden maar wordt altijd afgeleverd op Intrax schokdempers.

Aquila is drie jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een goedkopere versie. Dit is de Aquila Synergy geworden. Deze auto is zo’n groot succes dat er nu cups zijn in 3 verschillende landen en er gaan er meer volgen. Het is de snelste race auto die voor minder dan € 20.000,00 gekocht kan worden. Daarbij zijn de running kosten vele malen lager dan welke formule klasse dan ook. De auto heeft veel afstel mogelijkheden en werkt met down force. Hierdoor kan de beginnende racer toch heel veel leren.

Ook hierbij is voor de Intrax schokdempers gekozen vanwege de kwaliteit (alle schokdempers worden na fabricage getest waardoor Intrax de garantie kan leveren dat ze allemaal gelijk aan elkaar zijn, erg belangrijk in een Cup), prijs en service.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *