Mazda MX-5 Cup

Mazda MX5 Cup (sinds 2019)

Intrax werd gevraagd door Mazda om een Cup auto te bouwen van de laatste generatie Mazda MX5 (ND) met standaard 184pk. Een van de eisen was dat de auto onder de 2 minuten moest kunnen rijden op het circuit van Zandvoort en mocht niet te duur zijn (uiteindelijk € 31.500,00 excl. BTW inclusief race overall)

Intrax heeft het onderstel (wat van Mazda uit al erg mooi is, double wishbone voor en achter) aangepast voor circuit gebruik. Dit is gedaan door onder andere de rubbers te vervangen voor precisie lagers (28 alleen al in de wielophanging). Het chassis is nog stijver gemaakt, een differentieel koeler toegevoegd, remleidingen remblokken aangepast, verplaatsen accu enz.

De aanpassingen resulteerde in een 1.57,8 bij de allereerste test rondes op Zandvoort. De auto is gedurende de winter van 2019 door veel rijders getest. Zonder uitzondering kwamen ze uit de auto met een grote glimlach en spraken ze dezelfde woorden “wat een leuke auto is dit”.

Deze 960kg zware achterwiel aangedreven auto heeft veel grip. Er kan laat mee geremd worden en heel veel snelheid meegenomen worden de bocht in. Dit maakt het een zeer uitdagende auto voor de rijder die wat meer wil en voor de (zeer) ervaren rijder omdat de grens erg ver ligt. www.mazda-mx5cup.nl

Ik ben op zoek naar:

Projecten

Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup

Mazda MX5 Cup (sinds 2019)Intrax werd gevraagd door Mazda om een Cup auto t...
Meer info

Radical

Radical

Intrax heeft mede door zijn goede service en ervaring met competitie schokd...
Meer info

EPIC de Intrax purpose build off-road schokdempers.

EPIC de Intrax purpose build off-road schokdempers.

Na vele verzoeken en naar aanleiding van de off-road successen in Dubai is ...
Meer info