Zoek op merk

ARC® (Anti Roll Control)

ARC® (Anti Roll Control) voor straatgebruik:

Door de unieke eigenschappen van het ARC® (Anti Roll Control) systeem leent deze zich perfect voor straat gebruik. Altijd moet er een compromis gevonden worden tussen, plezier maken op straat/circuit en de momenten dat je auto een gebruiksvoorwerp is welke je zo comfortabel mogelijk van A naar B moet brengen.

ARC® (Anti Roll Control)maakt het mogelijk om zonder aanpassingen tussendoor comfortabeler van A naar B te rijden en tegelijk tijdens de plezier momenten op weg en of circuit een auto te zijn welke is uitgerust met een sport onderstel. Doordat ARC snelheidsafhankelijk reageert (snelheid in de schokbreker) heeft Intrax het mogelijk gemaakt met dit systeem om de body rol (van de auto) onder controle te houden zonder daarvoor de “harde”veren te monteren die je daarvoor normaal nodig hebt. Een auto met een zachtere veer rijdt comfortabeler en heeft meer tractie en grip.

ARC® (Anti Roll Control)voor race/rally/cross

Het ideale system voor de competitie en professionele wedstrijdrijder. Met het ARC® (Anti Roll Control) systeem is het mogelijk om die veer te gebruiken welke wat meer rust in de auto geeft, gemoedelijker over de hobbels/curbs rijdt, welke net wat meer tractie en grip geeft, maar eigenlijk te zacht is omdat hij te veel ongewenste roll/pitch genereert en bij sommige gaten/hobbels/curbs zelfs doorslaat.

Doordat ARC® (Anti Roll Control) in staat is om onderscheid te maken tussen gaten/hobbels/curbs en bochten/remmen is het nu mogelijk om toch voor die net wat zachtere veer te kiezen zonder dat je aan stabiliteit gaat inleveren. Dit doet ARC® (Anti Roll Control) allemaal zonder gebruik te maken van dure, ingewikkelde, storinggevoelige elektronica. ARC® (Anti Roll Control) is een systeem welke op een mechanische/hydraulische manier de schokbreker snelheid interpreteert en daardoor een verschil kan maken in zijn reactie op verschillende acties.

Dat ARC® (Anti Roll Control) anders is dan vele reeds bestaande systemen is al meerder keren bewezen op het circuit (Chevrolet Camaro GT4 na installatie van het ARC® (Anti Roll Control) systeem gelijk hun eerste overwinning ooit in de GT4 na 3 jaar deelname) en op de openbare weg (Ferrari 599, klant heeft naar eigen zeggen nu de ideale combinatie tussen een luxe straat auto een super sport auto)